S-ordfører holder hånden over akutjobordningen

6. marts 2013 08:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S-ordfører holder hånden over akutjobordningen
Billede mangler

Det giver ingen mening at skyde på akutjobordningen og andre initiativer, der skal komme langtidsledige til gode, når det kommer frem, at 9.600 siden årsskiftet har mistet dagpengene.

 

De ting hænger simpelthen ikke sammen, mener Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen.

»Det har ikke noget som helst at gøre med akutjobindsatsen, at de her 9.600 ryger ud af dagpengesystemet. Det har noget at gøre med, at de mister deres job. Alle akutindsatserne har noget at gøre med det, der bliver gjort, efter de har mistet dagpengene, og jeg er glad for, at vi har gjort noget for de her mennesker,« siger han.

Det er Politiken, der på baggrund af tal fra a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke, onsdag skriver, at 9.600 ledige er røget ud af dagpengesystemet. Tallet kommer samtidig med, at Dansk Metal i Ekstra Bladet dumper akutjobordning ved at sige, at den langt fra lever op til de forventninger, de havde til den.

Men Leif Lahn Jensen mener, det er alt for tidligt at fælde dom over regeringens initiativ, der er taget for at bløde op på konsekvenserne af den tidligere regerings halvering af dagpengeperioden.

»Den her akutjobordning løber frem til 1. juli 2013, så vi kan se der, hvor mange der er kommet i gang. Og så må vi jo vurdere, om det antal, der har fået et akutjob, er tilfredsstillende,« siger S-ordføreren, der ser de 9.600 som et tegn på, at der er et stort behov for akutjobordningen.

»De her tal viser netop, at de her mennesker har fået et kæmpe problem, efter den tidligere regering forkortede dagpengeperioden. Jeg er ikke i tvivl om, at de her indsatser hjælper nogle, men vi har aldrig påstået, at de vil hjælpe alle,« siger Leif Lahn Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu