S-ordfører kan godt se pointen i Løkkes forslag

18. februar 2013 15:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S-ordfører kan godt se pointen i Løkkes forslag
Billede mangler

»Nu skal man altid passe på med ordet garanti,« siger den socialdemokratiske finansordfører, John Dyrby Paulsen (S). Men han kan alligevel godt se pointen i, at Lars Løkke Rasmussen (V) vil sætte en stopper for nye skatter og afgifter på danske virksomheder frem mod næste valg.

 

»Pointen er jo rigtig nok, for hvis vi forbedrer dansk erhvervslivs konkurrenceevne, skal vi også se på de omkostninger, som danske virksomheder har. Derfor har statsministeren jo også indikeret klart, at der kommer ikke flere afgifter og skatter på erhvervslivet,« siger John Dyrby Paulsen.

Spørgsmål: Vil et stop for skatter og afgifter, som statsministeren har indikeret, blive beskrevet i den konkurrenceevnepakke, som regeringen præsenterer i marts?

»Ja, det tror jeg, man ganske roligt kan gå ud fra. Men ellers har vi ikke de store kommentarer til, hvad der kommer i pakken – der må man væbne sig med tålmodighed,« siger John Dyrby Paulsen.

Venstres formand tilbyder i dag i Politiken statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) et »let forår«, hvis hun går med til at samle alle de kommende reformer – SU, kontanthjælp og den fireårige aftale for de offentlige udgifter – i én stor vækstpakke. Besparelserne herfra skal ifølge Løkke gå direkte til at frede dansk erhvervsliv for nye skatter og afgifter.

Men de reformer, som regeringen skal gennemføre til foråret, kommer ikke »i nærheden af« at kunne betale et stop for skatter og afgifter til erhvervslivet, understreger John Dyrby Paulsen, der også mangler svar på, hvordan Venstres ønske om en nulvækst i den offentlige sektor kan finansieres.

»Det er en gåde, hvor de penge skal komme fra, og det mangler han stadig at forklare. Det er det, der er så frustrerende ved Venstre i øjeblikket. Du kan ikke vride en fornuftig forklaring ud af, hvordan det her kan finansieres. Det er svært at få en diskussion med Løkke,« siger den socialdemokratiske ordfører.

Han roser derimod den konservative formand, Lars Barfoed (K), for åbent at erkende i dagens Berlingske, at den ønskede nulvækst vil betyde forringelser i velfærden.

»Jeg har respekt for, at Barfoed melder åbent og ærligt ud, og så kan man være enig eller uenig. Udmeldingen fra Konservative er befriende. I min optik er Barfoed mere ærlig og realistisk end Venstre,« siger John Dyrby Paulsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu