ANNONCE

S-politiker støtter kortere vej til dagpenge

24. august 2012 12:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S-politiker støtter kortere vej til dagpenge
Billede mangler

Genoptjeningsperioden skal halveres fra 52 uger til 26 uger. Sådan lyder meldingen fra Enhedslisten fredag. Og det er et fornuftigt forslag.
Sådan lyder det fra folketingsmedlem for Socialdemokratiet Orla Hav.
– Det vil være klogt at kigge på, om tallet skal være 52 uger – et helt år. Jeg kan bare se, at over et helt år har du sæsonudsving og konjunkturudsving, som gør, at dem med timelønnede job har svært ved at være i beskæftigelse i et helt år, siger han.
Enhedslisten har før sit sommergruppemøde fredag præsenteret en række krav til finansloven for 2013.
Et af kravene handler om, at genoptjeningskravet til dagpenge skal halveres. Kravet kommer i forlængelse af De Radikales modstand mod en forlængelse af dagpengeperioden, som Enhedslisten ellers støtter.
– Det er en fornuftig overvejelse. Gruppen i størst risiko er dem, som bor i den del af landet med sæsonudsving, så det er svært at oppebære fuld beskæftigelse igennem et helt år, siger Orla Hav og fortsætter:
– Der er sæson og der er konjunkturudsving, som gør det svært at få ansættelse i et helt år, så spørgsmålet er, om det er klogt at have et helt år. Det vil være klogt at få kigget på den i et forhandlingsforløb, hvor man ser på, hvad der kan gøres.
I øjeblikket har Danmark de skrappeste krav til genoptjening i forhold til Sverige og Finland, viser en analyse fra A-kassernes Samvirke.
Når Folketinget skal samles om finansloven til september, vil dagpengeperioden altså være et af de store emner.
– Jeg har stor tiltro til, at der bliver enighed. Der vil sikkert blive noget rituel stammedans omkring det i dagene her, men alle partier er optaget af, at vi ikke bare kan skubbe en gruppe ud, når der er behov for hænder, lyder det fra Orla Hav.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu