ANNONCE

S-politikere: Drop betalingsringen

30. december 2011 07:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S-politikere: Drop betalingsringen
Billede mangler

Drop betalingsringen.
Så klart og tydeligt lyder meldingen fra næsten 100 socialdemokratiske borgmestre og byrådsmedlemmer fra hovedstadsområdet. De afviser samtidigt transportministerens nyeste bompengeudspil, skriver Berlingske.
“Jeg mener ikke, det er fair at indføre betalingsringen på nuværende tidspunkt. Vi har i dag en kollektiv trafik, som ikke lever op til behovene, og som er urimelig dyr. Udbyg den kollektive trafik først. Derefter kan betalingsringen indføres,” siger Claus Larsen (S), byrådsmedlem i Roskilde, til Berlingske.
Udmeldingerne kommer kun få uger, før regeringen fremlægger sit udkast til den omdiskuterede betalingsring rundt om København, og skyldes ifølge Berlingske primært, at omkring halvdelen af S-politikerne frygter, at betalingsringen vil koste stemmer ved kommunalvalget i 2013.
En ud af tre politikere mener dog stadigvæk, at betalingsringen er en god idé. Og transportminister Henrik Dam Kristensen ryster da heller ikke på hånden.
“Jeg ville da ønske, at der var råd til milliardinvesteringer, men statens underskud er på 100 mia. kr. Nu vedtager vi en skattelov og øremærker samtidig trængselsafgifterne til infrastruktur i Storkøbenhavn de næste mange år. Og med de 800 mio. kr., der er afsat, kan vi også begynde at forbedre kapaciteten i togene og gennemføre andre ting,” siger han.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu