ANNONCE

S: Positivt med el-tvang på tankstationer

27. juli 2012 11:42 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S: Positivt med el-tvang på tankstationer
Billede mangler

Socialdemokraterne er med på et forslag fra De Radikale, der blandt andet indebærer, at benzinstationer skal tvinges til at sætte ladestationer op til el-biler.
Forslaget om el-tvang er en del af en samlet pakke, der også skal forsøde tilværelsen for ejere af miljørigtige og støjsvage el-biler ved at give dem gratis parkering.
– Det er urealistisk at forestille sig, at man skal have en bilpark, der ikke kan tanke det drivmiddel, man skal køre på, siger Socialdemokraternes energiordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.
– Det er hele forudsætningen for at man kan bruge andre biler end benzin og diesel, og jeg synes, det er godt, at De Radikale tager fat på den diskussion, siger hun.
Spørgsmål: Er idéen om el-tvang ikke lidt som at tvinge slikbutikker om at placere æbler og auberginer på hylderne?
– Jeg skulle mene, at der er forskel på en slikbutik og på hele Danmarks transportsystem, siger Pernille Rosenkrantz-Theil og fortsætter:
– Vi må kigge meget konkret på, hvordan tingene i givet fald skal udformes, men jeg tror, at enhver kan regne ud, at det ikke nytter noget at ville omstille til andre typer drivmidler, hvis varerne ikke er på hylderne.
Det er ejere af det, som De Radikale kalder “supermiljøbiler”, der skal forkæles. Det vil sige særligt energieffektive biler, der udleder mindre end 65 gram CO2 per kørt kilometer.
Ifølge De Radikale skal miljøbilernes ejere også slippe for registreringsafgiften frem til 2015.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu