S-profil glæder sig over EUs slankekur

8. februar 2013 16:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S-profil glæder sig over EUs slankekur
Billede mangler

Kort inden EUs ledere fredag blev enige om det fremtidige budget, var der glæde at spore hos Dan Jørgensen (S), medlem af Europa-Parlamentet.

 

»Det ser rigtig fornuftigt ud,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau og glæder sig over udsigten til dansk rabat.

»Derudover ser det ud til, at man giver færre penge til landbruget og i stedet giver til klima, forskning og beskæftigelse,« siger Dan Jørgensen og tilføjer:

»For det tredje er der en generel nedskæring af budgettet, og det er rigtig fint. Jeg tror, de fleste har forståelse for, at når man skal spænde livremmen i de enkelte lande, så skal EUs budget også tilsvarende holde for«.

Jens Rohde (V) mener, at budgettet er udtryk for national-egoisme. Dan Jørgensen ser en særlig grund til Rohdes udmelding:

»Jeg har bidt mærke i, at efter Jens Rohde er blevet opstillet i Nordjylland, så er han lige pludselig blevet tilhænger af landbrugsstøtten. Venstre har ellers altid været et godt, liberalt parti, der var glade for at skære i landbrugsstøtten, men det kan jeg forstå, at Jens Rohde ikke er længere,« siger han.

Emilie Turunen (SF), medlem af Europa-Parlamentet, kalder det er mirakel, at de 27 EU-lande kan nå til enighed.

»Det ligger ret langt fra det, som Europa-Parlamentet ønskede – nemlig at få et mere fremtidsrettet budget, der også kan finansiere nogle af de investeringer, vi har brug for i Europa. Omvendt har det været et meget, meget presset forhandlingsklima, og man må et eller andet sted have respekt for, at der er fundet en løsning,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Emilie Turunen understreger, det er for tidligt at sige, om hun stemmer »ja« eller »nej« til budgettet.

Hun glæder sig dog over den danske rabat.

»Det er flot, at den er blevet hevet hjem i et meget presset forhandlingsklima,« siger hun og uddyber:

»Bagsiden af medaljen er, at landene har forfulgt snævre nationale interesser. Meget få har derfor haft energi til at fokusere på at gøre det samlede EU-budget optimalt,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu