ANNONCE

S-profil: Uansvarligt med dagpenge-garanti

12. august 2012 13:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S-profil: Uansvarligt med dagpenge-garanti
Billede mangler

Presset på Socialdemokraterne vokser i sagen om dagpengestramninger, hvor senest de to parti- og folketingsmedlemmer Rasmus Prehn og Orla Hav har åbnet op for, at der skal ske ændringer, så en stor gruppe danskere ikke ryger ud af dagpengesystemet.
Alligevel holder Socialdemokraterne fast i linjen og vil ikke garantere, at partiet vil “redde” de mange dagpengemodtagere, der rammes af stramningerne fra nytår.
– Det har høj prioritet, at vi har et robust og retfærdigt dagpengesystem, og vi vil følge området meget nøje, siger Magnus Heunicke, partiets politiske ordfører.
– Men det er en uomgængeligt, at finansloven skal være ansvarlig, og det vil være uansvarligt at garantere det på nuværende tidspunkt, siger han.
I en aftale fra 2010 mellem de borgerlige og de radikale blev den maksimale dagpengeperiode halveret fra fire til to år, og genoptjeningsperioden blev fordoblet fra et halvt år til et helt år.
Halveringen af dagpengeperioden blev dog med sidste efterårs finanslov udskudt med et halvt år og slår derfor igennem til nytår, hvor 2400 personer ifølge A-kassernes Samvirke vil gå fra dagpenge til kontanthjælp eller ingen ydelser.
Derudover vil der hver måned i det nye år være 1000 mennesker, der ryger samme vej.
Det har fået både SF og Enhedslisten til at kræve, at der bliver gjort noget for de mange mennesker. Og søndag har to socialdemokrater udtrykt et lignende ønsker.
Men det får altså ikke Socialdemokraterne til at udstede en garanti.
– Vi har en stram økonomi, og vi må prøve at afstemme vores forventninger efter, at der ikke er mange steder at finde pengene. Jeg kommer det ikke nærmere, før finanslovsforslaget ligger klar, siger Magnus Heunicke.
De seneste meningsmålinger har vist fremgang for det ellers hårdt ramte parti, men den politiske ordfører tror ikke, at udmeldingerne fra partifællerne vil skabe uro i Socialdemokratiet.
– Vi har altid en debat i partiet, men det, som gør indtryk på os, er, hvad de nuværende regler betyder for familierne. Det, vi siger til dem, er: Vi kæmper først og fremmest for at skabe arbejdspladser, siger den politiske ordfører.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu