S: Riv noget af Vollsmose ned

25. august 2012 06:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S: Riv noget af Vollsmose ned
Billede mangler

Indtil flere bygninger i Odensebydelen Vollsmose bør lade livet i forsøget på at bekæmpe kriminalitet.
Det mener Socialdemokraternes formand for Folketingets Integrationsudvalg, Trine Bramsen. Hun slår over for Politiken lørdag til lyd for, at 2-3 blokke i det belastede område Bøgeparken bliver revet ned.
– Problemer er meget tit centreret i få boligblokke. Derfor kan det være en udmærket løsning at jævne boligblokke med jorden for at få de her mennesker væk fra områderne, siger Trine Bramsen til Politiken.
– Vi skal selvfølgelig se på, hvilke konsekvenser det kan få. Men hvis det kan være en del af løsningen på det problem, at vi har hele familier, der er dybt kriminelle – og som er årsager til eksempelvis et indtog på en skadestue – ser jeg positivt på det.
– Vi synes, det er en god metode, siger Trine Bramsen til Politiken med henvisning til omkring 70 unges angreb på Odense Universitetshospital tidligere på ugen.
Regeringen vil i løbet af efteråret præsentere en indsatsplan for de udsatte boligområder. Ifølge boligminister Carsten Hansen (S) er nedrivning af bygninger generelt et af de instrumenter, der vil blive tilskyndet.
– Det er et af de værktøjer, vi gerne vil bruge for at gøre de her boligområder mere attraktive. De er meget monokulturagtige; der kommer ikke trafik igennem, og de er lukkede. Det kan være i Vollsmose, og det kan være andre steder.
– Det er afgørende, at det sker med beboernes opbakning, siger Carsten Hansen til Politiken.
Reelt kan politikerne ikke direkte bestemme, hvordan konkrete nedrivningsprojekter – såkaldte helhedsplaner – skal se ud.
Pengene bliver sat af i politiske aftaler, hvor regeringen blandt andet allerede har fremrykket investeringer for omkring 10 milliarder kroner. Derefter er det op til Landsbyggefonden at godkende de enkelte ansøgninger fra kommunerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu