ANNONCE

S-spindoktor tryglede unge om tavshed

25. januar 2012 16:11 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S-spindoktor tryglede unge om tavshed
Billede mangler

Den radikale top kunne ikke tåle en kritisk kampagne mod partiet. Så de fik den ganske enkelt stoppet.
Sådan forløb det, da Socialdemokraternes, SF’s og Enhedslistens ungdomsorganisationer opgav en række annoncer med arg kritik af Det Radikale Venstres modstand mod den såkaldte tobin-skat – en skat rettet mod finansielle transaktioner i Europa.
Helle Thorning-Schmidts spindoktor, Noa Redington, ringede og tryglede ganske enkelt formanden for Socialdemokraternes ungdomsorganisation (DSU) til at stoppe kampagnen, fortæller Newspaqs kilder, en oplysning formanden Peter Hummelgaard Thomsen ikke vil bekræfte.
“De Radikale har så meget ballade i deres bagland over at sige nej til tobin-skatten. Og eftersom de forlanger at være det eneste parti i regeringen, som skal være pletfrit, lykkedes det dem åbenbart at overbevise den socialdemokratiske top om at bede deres ungdomspolitikere droppe kritikken,” fortæller en kilde til Newspaq.
Noa Redington fik held med sit forehavende. DSU, SFU og SUF besluttede tirsdag morgen at droppe kampagnen, mens De Radikales ungdomsformand på samme tid sad på TV2 News og hængte de tre ungdomsorganisationer ud.
Den officielle forklaring om at droppe kampagnen mod regeringspartneren lyder dog lidt anderledes hos to af de tre organisationer.
“Vi ville heller være safe than sorry. Vi har ikke interesse i at forværre de realpolitiske muligheder i regeringen,” siger SFU-formand, Gry Möger Poulsen, søster til skatteminister Thor Möger Pedersen.
Hos DSU er den officielle forklaring på den droppede kampagne følgende:
“Det gik op for os, at vi kunne komme til at modarbejde et reelt holdningsskifte i regeringen, hvis vi trængte De Radikale op i en krog, så vi valgte at droppe kampagnen” lyder det fra Peter Hummelgaard Thomsen.
Den mindste organisation, SUF, der tilhører Enhedslistens bagland, raser over den droppede kampagne.
“Vi fandt ud af det her gennem pressen. Det var på ingen måde en beslutning, vi tog,” fortæller talsmand for SUF, Annika Holm Nielsen.
Hun oplyser samtidig, at SUF ikke har råd til at føre annoncekampagnen ud i livet, og at det er det eneste, der afholder dem fra at gøre det.
“Det er da mærkeligt at være bange for at påvirke det realpolitiske billede. Jeg ved ikke, om det er fordi, DSU’erne og SFU’erne er bange for deres fremtidige karrierer i partierne,” lyder det fra Annika Holm Nielsen.
Hos DSU giver man De Radikale en ekstra chance.
“Annoncerne ligger klar, hvis De Radikale fortsætter med at optræde lige så arrogant, og hvis de fortsætter med at bruge forkerte tal,” siger formanden.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidts spindoktor, Noa Redington.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu