S trækker på smilebåndet af ultimative EL-krav

28. februar 2013 14:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S trækker på smilebåndet af ultimative EL-krav
Billede mangler

Socialdemokraternes finansordfører trækker lidt på smilebåndet, efter at han har set Enhedslistens syv »ultimative« krav, som partiet tager med til forhandlingerne om en vækstplan torsdag.

 

»Det er fint, at Enhedslisten gør det klart, i hvilken retning de kigger. Jeg kan undre mig lidt over, at man er inviteret til forhandlinger om en pakke, og så starter man forhandlingerne med at sige, at man gerne vil forhandle, men under den forudsætning, at regeringen fuldstændig fjerner pakken. Det kan man trække lidt på smilebandet af,« siger finansordfører John Dyrby Paulsen (S).

Enhedslistens syv krav går blandt andet på, at der ikke må skæres i SUen, kontanthjælpen for unge må ikke forringes, og selskabsskatten må ikke sænkes.

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) erkender overfor politiken.dk, at Enhedslisten med sine syv krav mere eller mindre melder sig ud af forhandlingerne med finansminister Bjarne Corydon (S) på forhånd.

»Der er en grund til, at både Lars Barfoed (K) og Lars Løkke (V) går rundt med smil op til begge ører,« siger hun til politiken.dk.

John Dyrby Paulsen afviser, at regeringens vækstplan er udarbejdet med henblik på at indgå en aftale med V og K.

»Det er fair nok, at man har den analyse hos Enhedslisten, men vi laver ikke designpolitik på den måde. Vi har et mål om at skabe private arbejdspladser i Danmark, og det har vi fremlagt en plan for,« siger John Dyrby Paulsen.

»Så må vi jo sætte os ned som den mindretalsregering, vi er, og se hvor langt vi kan komme. Det er ikke første gang, at vi står i den situation,« siger han.

Enhedslisten mødes med Bjarne Corydon klokken 16.30.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu