ANNONCE

S tryner partikollegaer om betalingsring

4. januar 2012 17:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
S tryner partikollegaer om betalingsring
Billede mangler

Helle Thorning-Schmidts løfte om at tage de københavnske omegnskommuner med på råd i forhold til betalingsringens placering er et tomt løfte.
Nyhedsbureauet Newspaq erfarer, at det trods partiformandens imødekommende ord allerede er besluttet, hvor ringen skal gå.
“Den kommer til at følge grænsen for Københavns Kommune. Ellers vil det skabe alt for store problemer for de borgere, der får skåret skoledistrikterne over,” lyder det fra en topplaceret kilde hos Socialdemokraterne.
Statsministeren sagde ellers tidligere i dag til nyhedsbureauet Ritzau, at hun “utrolig gerne fortsat diskutere med omegnskommunerne, hvordan vi kommer trængslen til livs,”
Men uanset diskussionens udfald kommer det ifølge Newspaqs kilder ikke til at betyde noget for placeringen af selve ringen.
Oprindelig var løftet til omegnsborgmestrene, at betalingsringen skulle følge Ring II, der går tværs igennem Københavns Kommune. Ved at bryde det løfte og lade ringen følge Københavns kommunegrænse, gør man ifølge omegnskommunerne deres side af kommunegrænsen til hjemsted for pendlernes biler. De bliver parkeret her om morgenen, og så hopper pendlerne over på den københavnske side af ringen og videre derfra med bus eller tog.
At Socialdemokraterne nu er i færd med at bryde det løfte, selvom de officielt opfordrer til dialog, harmer den socialdemokratiske borgmester i Herlev.
“Det er fuldstændig forfejlet, og jeg kan slet ikke tro, at det er en socialdemokratisk idé. Jeg vil tro, at det er et forslag, Enhedslisten har fremsat. Jeg kan ikke tro, at Socialdemokraterne vil gå med til at bryde det løfte, de kom med i valgkampen. Jeg håber og tror, at mit parti kommer til fornuft her,” siger Thomas Gyldal Petersen (S).
Betalingsringen bliver bomfri, erfarer Newspaq.
“Vi går efter en model med brobizz, og så skal vi have tv-kameraer, der fanger de biler, som kører igennem ringen uden brobizz,” forklarer en socialdemokratisk kilde.
Og planerne er klar til offentliggørelse inden længe.
“Forslaget skal fremsættes som lovforslag i februar eller marts, og vi vil nogen tid i forvejen melde ud, hvordan den helt præcist kommer til at fungere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu