S vil ikke blande sig i kommunale belønninger

13. marts 2013 10:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S vil ikke blande sig i kommunale belønninger
Billede mangler

Socialdemokraterne vil ikke blande sig i, hvad kommunerne gør for at begrænse antallet af sygedage.

 

Derfor vil partiets arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen, heller ikke vurdere, om belønninger som for eksempel Skagen-ure til medarbejdere med lavt sygefravær er den rigtige vej at gå.

»Når man har aftalt det i en kommune, så skal jeg selvfølgelig ikke blande mig i det,« siger Leif Lahn Jensen.

Aarhus Kommune har valgt at belønne medarbejdere, der ikke har haft en sygedag i ni måneder, med et Skagen-ur, en designerskål eller en termokande.

Og det kan være fint nok, så længe ordningen ikke står alene i kampen for at nedbringe sygefraværet, mener Leif Lahn Jensen.

»Det her er et redskab ud af mange for at få folk til at blive mindre syge. Der skal også et ordentligt arbejdsmiljø til, og der skal gøres en ekstra indsats over for dem, der er meget syge,« understreger han.

Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, advarer mod, at belønningsordningen kan have en uheldig konsekvens.

»Det er legitimt at være syg, så man skal passe på, at de syge ikke bliver kriminaliseret,« siger han.

Men Leif Lahn Jensen betragter ikke ordningen som en mistænkeliggørelse.

»Jeg ser det bare som en gulerod, og det er fint nok med mig, hvis Aarhus Kommune vurderer, at det virker. Selvfølgelig håber og tror jeg på, at de også har rigtig mange andre indsatser for at sikre et ordentligt arbejdsmiljø og for at få folk hurtigt ud af sygesengen igen,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu