S vil se på lov for fodlænke-fanger

25. januar 2013 14:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
S vil se på lov for fodlænke-fanger
Billede mangler

Det skal være muligt at straffe en dømt, der afsoner med fodlænke, hvis personen tager lænken af og går sig en tur. Det fastslår S-ordfører, efter at Højesteret har afgjort det modsatte.

 

– Selvfølgelig skal det være sådan i Danmark, at man kan blive dømt, hvis man prøver at bryde sin egen afsoning, siger ordføreren.

En principiel dom, som Højesteret har fældet fredag, fastslår ellers det modsatte: En 41-årig mand kunne ikke idømmes yderligere straf, efter han tog sin fodlænke af og forlod sit hjem under afsoning. Højesteret fandt ikke hjemmel i loven for at straffe manden med den tillægsstraf på 30 dage for flugtforsøg, som anklageren krævede.

Men det skal altså være muligt, mener Ole Hækkerup.

– Hvis man er dømt til fodlænke, så er det en del af ens dom, og så skal det ikke være frivilligt, om man vil afsone eller ej. Derfor skal vi kigge på dommen fra Højesteret og finde ud af, hvordan vi sørger for, at det i fremtiden er sådan, at når man er blevet dømt til noget, skal man også afsone det, siger han.

Den 41-årige mand, der altså undgik yderligere dage i fodlænke, afsoner en dom for blandt andet vold og våbenbesiddelse. Han havde hun lænken af i ganske få timer, da han forlod sit hjem i Brørup i det sydlige Jylland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu