ANNONCE

Så alvorlige er anklagerne i Mern-sagen

9. januar 2012 15:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Så alvorlige er anklagerne i Mern-sagen
Billede mangler

“Vi fik røvfuld. Hårde lussinger, slag i numsen med knytnæver. Vi blev revet i håret og kastet rundt.”
Sådan beskriver en 26-årig livet som plejebarn hos plejeforældrene i den såkaldte Mern-sag, da han mandag vidnede mod sine tidligere plejeforældre ved Retten i Nykøbing Falster, skriver Politiken.
Parret står anklaget for vold, vanrøgt, trusler på livet og indespærring af ni børn fra 1990 til 2010.
Plejeforældrenes biologiske børn plantede penge eller slik blandt plejebørnenes ting eller tøj, og hvis det efterfølgende forsvandt, blev de afstraffet, fortæller den 26-årige mand, som boede hos Mern-parret sammen med sin lillesøster, fra han var fem til 11 år.
“Et af de dårligste minder, jeg har, er, at jeg bliver sendt ud at løbe i regnen, hvor hunden også bider mig i knæet. Det var en sadistisk afstraffelse,” forklarer han.
Det var især den nu 60-årige plejefar, som stod bag den fysiske afstraffelse, som blandt andet bestod af at spule plejebørnene med koldt vand eller sende dem barfodet ud på gårdspladsen i regnvejr, hvor deres fødder blev revet til blods.
“Jeg husker, at jeg fik trykket ansigtet ned i en hundelort ude i haven. Og jeg kan huske, at jeg blev truet med at blive smidt ind til deres hunde, der boede i et hundebur. Det var meget voldsomme hunde, der kunne knuse de knogler og ben, de fik, og at jeg var bange. Det gjorde virkelig indtryk på mig,” forklarer han om overgrebene.
Mandens lillesøster har tidligere vidnet i sagen, hvor hun har fortalt om episoder i barndommen, som er med til at forstærke billedet af en opvækst præget af systematiske og brutale overgreb.
I perioder blev børnene nægtet mad og følte sig derfor tvunget til at spise toiletpapir, tandpasta eller madrester, som egentlig var til grisene.
“Det var et helvede, og den dag min storebror og jeg flyttede hjem til vores biologiske mor, var den bedste dag i mit liv,” sagde kvinden i retten ifølge Politiken.
Plejeforældrene nægter sig skyldige i alle forhold.
Der forventes at falde dom i slutningen af januar eller starten af februar.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu