Så blev der helt stille i Istanbul

20. februar 2013 22:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så blev der helt stille i Istanbul
Billede mangler

På bredden til Bosporus er Galatasaray ved at rejse sig af strædets mørke vand og række armene ud mod Europa.

 

Med et brøl der overdøvede aftenbønnen fra Istanbuls blå moskés minaret hilste 52.000 tilskuere hjemmeholdet med kælenavnet ’løverne velkommen. Og med samme inferno blev Schalke 04 ønsket hen, hvor peberet gror.

Men selv en kæmpe skal kravle, før den kan gå, og Galatasaray var tæt på at snuble hjemme mod ellers formsvage Schalke 04.

Lukrative skatteordninger, en stenrig klubpræsident og den snu trænerveteran Fatih Terim har fået opsigtsvækkende spillerindkøb som Wesley Sneijder og Didier Drogba til de tyrkiske mestre, og Galatasaray fremstår som en outsider til Champions League-trofæet, men det kræver markant bedre forsvarsspil og defensiv organisation end tilfældet var onsdag aften, hvor der var store tilbud i basaren til de tyske gæster.

De to verdensstjerner Drogba og Sneijder blev hentet i januar måneds transfervindue og blev begge sendt på banen fra start til Champions League-debut i Galatasarays trøje. Drogba vanen tro helt fremme, og hollænderen ude til venstre søgende ind i banen i samarbejde med Felipe Melo.

Skal i Europa

Schalke 04 er hamret direkte ind i en forårsformkrise med fire kampe i træk i Bundesligaen, og træner Jens Keller lever på lånt tid. De kongeblå er sunket ned midt i Bundesligaen, men med et dyrt lønbudget og store udgifter så er europæisk deltagelse et must for Schalke 04.

Den mission kom skidt fra start. Efter 12 minutters spil sparkede Burak Yilmaz Galatasaray i front med et drøn fra kanten af feltet. Efter et elegant lob sparkede tyrkernes topscorer bolden brutalt op i nettaget til øredøvende jubel på Türk Telekom Arena, der har verdensrekorden i mest larmende publikum.

Målet var Yilmaz’ syvende i lige så mange kampe. Det gav en hektisk åbning på kampen. Et Schalke-hovedstød sneg sig lige forbi stolpen, og fem minutter efter målet testede Altintop tyskernes overligger.

Defensive dumheder

På en bane så blød og fedtet som en moden mango smed hjemmeholdet kostbare bolde væk og var i defensivt gavehumør ved at lade Farfan stikke af sted i højre side, centre og finde Jermaine Jones til udligning.

Og det kunne være blevet til mere, hvis Schalke 04 havde været en tand mere kyniske i deres afslutninger. For Galatasaray gik i stå efter pausen og overlod initiativ og dominans til tyskerne, der overtog mere end 50 procent af boldbesiddelsen.

I kampens slutfase kom begge hold frem til store chancer, og Burka Yilmaz kunne have sluttet aftenen som Istanbuls mest populære mand, men missede fælt en chance i direktørklassen. Det samme gjorde Schalke 04, og så endte det med en pointdeling.

Med reglen om udebanemål står Schalke 04 stærkest før returkampen i Gelsenkirchen, og det vil kræve en jætteindsats af Galatasaray at bevise, at de for alvor er ved at rejse sig som europæiske giganter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu