Så dyr er Lauge

28. februar 2013 16:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så dyr er Lauge
Billede mangler

Så blev det endelig officielt. Rasmus Lauge skifter fra næste sæson til den tyske storklub THW Kiel.

 

Landsholdets playmaker blev torsdag eftermiddag præsenteret på et pressemøde i Kiel. Dermed er alle detaljer faldet på plads efter længere tids flirt mellem de tyske Champions League-mestre og den 21-årige danske spiller.

THW Kiel har hevet den store pung op af lommen for at købe Rasmus Lauge fri af sin kontrakt med Bjerringbro-Silkeborg – en kontrakt, der gik indtil sommeren 2014.

Det har ifølge BTs oplysninger kostet tyskerne knap 1,5 mio. kr. at få Rasmus Lauge allerede til næste sæson, og det gør Lauge til en af de dyreste spillere, der er købt i den danske håndboldliga.

Skiftet har længe været en offentlig hemmelighed, men Rasmus Lauge er glad for, at han ikke længere behøver skjule, hvad fremtiden indebærer.

– Det er jo det ultimative at komme ned og spille i en af de største klubber i Tyskland, både på grund af selve håndboldkulturen dernede, og også fordi det er nogle af de bedste hold, der spiller i Bundesligaen, siger Lauge og tilføjer:

– At det lige er THW Kiel, som egentlig er favoritklubben lige nu, der henvender sig, synes jeg egentlig bare er helt enormt stort. Det ser jeg bare helt vildt frem til, lyder det fra landsholdsspilleren.

Landstræner Ulrik Wilbek glæder sig til at se, hvordan Lauge håndterer den store omvæltning, der venter ham i verdens hårdeste liga, hvor presset er af en helt anden størrelse, end det han er vant til i Bjerringbro-Silkeborg.

– Først og fremmest er det stort. Det er kæmpe stort. At en 21-årig spiller skifter til verdens ubetinget største klub, det er virkelig flot, og han må være fantastisk stolt, siger Ulrik Wilbek og tilføjer:

– Nu må vi se, om han kan leve op til de store forventninger, der er op til ham i en storklub som Kiel. De har jo jagtet ham i et par år og købt ham ud af en kontrakt, så der er ingen tvivl om, at de har store forventninger til ham. Hans psyke er god, det bliver ikke noget problem. Det, der kommer til at afgøre det, er helt enkelt, om han er dygtig nok.

Og er han så dygtig nok til at slå igennem i det, du kalder ’verdens ubetinget bedste klub’?

– Jeg synes i hvert fald, han kan blive det. Jeg tror, det bliver ligesom på landsholdet – der vil være spillemæssige op- og nedture, men man kan ikke forvente andet, når der er tale om så ung en spiller. Så går man ikke bare ind på verdens bedste klubhold eller et af verdens bedste landshold og spiller fejlfrit, siger Ulrik Wilbek.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu