Så dyr kan cykelturen blive

28. februar 2012 14:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Så dyr kan cykelturen blive
Billede mangler

I denne uge er færdselspolitiet overalt i Danmark i gang med en storstilet indsats mod cyklister. Og det kan hurtigt blive rigtig dyrt at være ulydig som tohjulet trafikant.
Det koster 1.000 at køre over for rødt lys. Og det samme for at køre mod færdselsretningen. Kører du på fortovet eller uden lygter må du slippe 700 kroner. Taler du i telefon på cykelturen koster det 1.000 kroner.
Sidst politiet gennemførte en landsdækkende aktion mod cyklister, blev der udskrevet 1.471 bøder. Det har givet omkring en million kroner i statskassen.
I denne omgang varer aktionen ugen ud, og de første mange er allerede røget i fælden.
Det kan blive rigtig dyrt, hvis du overtræder flere regler på en gang:
Forestil dig en fredag aften. Du har været ude at drikke en fyraftensøl med kollegerne og det er blevet mørkt inden du skal hjem. Uden for baren holder din cykel, og for at komme til det nærmeste kryds nede til venstre hopper du på cyklen og triller 50 meter på fortovet.
Halvejs nede mod krydset ringer din mobil i jakkelommen, du tager den, mens du nærmer dig krydset. Lyset er rødt, men der er ingen biler, så du triller alligevel over, så du kan komme ad den rigtige vej på venstre hånd. Lige der står betjenten.
Han kunne være en af de mange betjente, der i denne uge stopper cyklister, er overtræder færdselsloven. Han finder bøde skemaet frem, og laver et lille regnestykke.
Samlet pris for cykelturen er 5.100 kroner, men så skal du også være meget uheldig. De fleste slipper med 1000 kroner for at køre over for rødt eller 700 kroner for at køre i en gågade.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu