Så mange CL-millioner fik FCN

20. februar 2013 09:34 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så mange CL-millioner fik FCN
Billede mangler

De fleste Superliga-klubber har for vane at klappe i, når de skal forholde sig offentligt til deres transferbudget og langsigtede målsætning.

Men i denne uge kæmper FC Nordsjællands ejer, Allan K. Pedersen, en hård kamp i retten for at få lov til at beholde sin klub, og imens han gør det, kommer der interessante oplysninger frem om FCN.

For eksempel viste det sig, at de danske mestre i de kommende år budgetterer med et transferbudget på fire millioner kroner per sæson, at klubben fast skal være en del af top-seks, at den skal spille med i Europa League hvert andet år, og at den slet ikke regner med at deltage i Champions League.

De informationer stammer fra Allan K. Pedersens egen revisor, Bent Nikolajsen, og må således betragtes som særdeles troværdige.

Dermed er der åbnet op for en betydelig del af FC Nordsjællands planer, som ellers aldrig direkte ville have ramt offentligheden.

De kom frem, fordi Allan K. Pedersen mandag, tirsdag og onsdag er i retten i forbindelse med en sag om købet af FCN.

Helt konkret handler den om, hvor meget den nordsjællandske klub var værd, da Allan K. Pedersen i oktober 2008 købte klubben af sit eget selskab, AKP Holding, og flyttede den til KAP Holding.

Ifølge anklageren betalte han bare 500.000 kr. for FCN, mens han selv mener at have betalt godt 17 mio. kr., fordi hele holdingselskabet tæller med i købet.

Under alle omstændigheder mener anklageren, at prisen var alt for lav.

Det skal nu afgøres i retten, og hvis Allan K. Pedersen taber, kan han i værste fald tvinges til at sælge FC Nordsjælland.

Under tirsdagens retsmøde kom det også frem, hvad de danske mestre præcist har tjent på deres deltagelse i Champions League, og hvor meget klubbens egenkapital vil udgøre til sommer.

Allerede nu har FCN fået udbetalt 85 mio. kr. for deres CL-deltagelse, mens der venter yderligere 45 mio. kr. til sommer.

Medregnet klubens samlede aktiver vil værdien af egenkapitalen på det tidspunkt så være mindst 172 mio. kr., hvoraf Allan K. Pedersen ejer 93,8 procent, 161,5 mio. kr.

Sagen fortsætter onsdag, og der afsiges dom i sagen om nogle uger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu