Så massivt blev terrorsigtede overvåget

13. april 2012 12:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Så massivt blev terrorsigtede overvåget
Billede mangler

Både den svenske og danske efterretningstjeneste fulgte de fire terrorsigtede svenskere yderst tæt, da de kom til landet med dræber-våben.
 
Jyllands-Posten skulle angribes inden nytåret 2010/11. Sådan lød den plan, som politiet i december 2010 lyttede med på, da de nu fire terrorsigtede mødtes på den ene tiltaltes adresse i den svenske by Järfälla.
 
Det fremgik af anklagerens gennemgang af forløbet op til anholdelsen af de fire svenskere, som i dag sidder på anklagebænken i retten i Glostrup.
 
Politiet fulgte også med, da de tiltalte den 28. december kørte fra lejligheden og til Danmark. Selve samtalerne inde i bilen lyttede politiet dog ikke med på.
 
Den ene af sigtede forlader de andre på en Statoil-tank i Österängen. Hvorfor, kunne anklageren ikke forklare, men den afhoppede mand blev – uden sin viden – samlet op af noget af det politi, som fulgte ham, som kørte ham til en anden tankstation. Senere bliver han samlet op af sin kæreste ved en motorvej tæt ved.
 
Den 28. december klokken 02.02 kører de tre tilbageværende i bilen over Øresundsbroen, hvorfra den danske efterretsningstjeneste afløser sine svenske kollegaer i afskygnigen af bilen.
 
På Sydhavnen klokken 02.25 går den ene af de tre ind på en Statoil-tank i Sydhavnen, hvor han får lov at låne en telefon af tanken, hvor han ringer til den danske mand, som hjælper dem med en lejlighed de kan overnatte i i Danmark.
 
Men politiet var allerede på sporet af den danske mand og havde aflyttet hans internetforbindelse.
 
Klokken 03.24 gik de ind i lejligheden på Mørkhøjvej i Herlev. Politiet havde allerede været i lejligheden, og der var sat kamera og aflytningsudstyr i hele lejligheden.
 
Optagelser fra lejligheden blev vist i retten, hvor man kunne se den yderst spartansk indrettede lejlighed med helt hvide vægge, lyst trægulv, et sofabord midt i lokalet og en madras, der bliver trukket frem.
 
PET ransagede hemmeligt ved 5-tiden om morgenen den udlejningsbil, som mændene kom til landet i, hvor man bl.a. fandt en maskinpistol, en lyddæmper til denne, en ni-millimeter pistol samt 122 skarpe skud og 200 store plasticstrips, samt en computer og en mobil. Tingene blev herefter lagt tilbage.
 
Den 29. december klokken 17 blev der i JP/Politikens Hus holdt et arrangement, hvor sportsfolk, presse og kronprins Frederik opholdt sig. Kronprinsen var ikke det specifikke mål, men noget tyder på, at arrangementet var målet, understregede anklager.
 
Mændene nåede dog aldrig så langt, for den 29. december stormede politiet lejligheden og anholdt mændene.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu