ANNONCE

Så meget betaler Lego i skat

19. december 2012 10:24 | Af: Lasse Romme
 
Så meget betaler Lego i skat
Arkivfoto.

Lego World 2012

Skatteministeriet har løftet sløret for, hvor meget – eller hvor lidt – de danske og multiinternationale firmaer betaler i skat i Danmark.

 

På trods af protester fra erhvervslivet og raseri over at blive udstillet, er Skatteministeriet nu klar med de såkaldte skattelister – af kritikere kaldt ‘skattegabestokken’. De giver danskerne mulighed for at kigge de store virksomheder over skulderen, og se hvor meget skat de betaler til den danske stat.

Det er regeringen og Enhedslisten, der har beordret offentliggørelsen for på den måde at presse de firmaer, der ikke betaler selskabsskat. Selskabsskatten udgør 25 pct. af den skattepligtige indkomst.

Skatteministeriet oplyste tidligere på måneden, at godt to ud af tre af samtlige skattepligtige selskaber slet ikke betalte én eneste krone i skat sidste år. Det gælder bl.a. Burger King, Q8 og Coca-Cola.

 

Listerne blev offentliggjort tirsdag morgen klokken otte, men hjemmesiden gik hurtigt ned på grund af alle de nysgerrige danskere, der ville se, hvor meget McDonald’s, A. P. Møller, Carlsberg og alle de andre giver til staten.

Klik her for at se skatteoplysninger om aktieselskaber, anpartsselskaber, andelsselskaber, fonde og foreninger, der betaler skat i Danmark. De offentliggjorte skatteoplysninger er for indkomståret 2011.

Selvom chokerende mange har sneget sig uden om skattebetalingerne, er der stadig store firmaer, der spytter en god portion i statskassen.

F.eks. har McDonald’s i 2011 betalt 17.734.825 kroner i skat, Carlsberg har bidraget med 13.570.500 kroner mens Lego har betalt over en milliard kroner i skat – nemlig 1.084.464.869 kroner.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu