Så meget brugte PL-klubberne i januar

1. februar 2013 19:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så meget brugte PL-klubberne i januar
Billede mangler

Transfervinduet i januar er kendt for at være noget sløvt med de store handler. Helt stille har det dog på ingen måde stået. Ifølge Sky Sports har Deloitte offentliggjort en opgørelse over Premier League-klubbernes gøren og laden på transfermarkedet. Og det er ikke småpenge, der bliver langet over bordet.

 

127,8 millioner britiske pund er der blevet handlet for af PL-klubberne i januar – svarende til godt 1,1 mia. danske kroner. Det er over det dobbelte af de 60 mio. pund, der blev spenderet sidste år. 62 % af spillerne er blevet hentet i udlandet, og det er Liverpool, Newcastle, samt de nyrige nedrykningskandidater Queens Park Rangers, der har stået for over 50 % af forbruget.

På dagen for transfervinduets deadline blev der handlet for lige over 300 mio. kr. Bemærkelsesværdigt er det, at der sidste år, trods kun halvt så stor transferaktivitet, blev spenderet for 260 mio. på sidstedagen, næsten lige så meget som i år.

De høje tal blegner dog i forhold til forrige år, hvor uhyrlige 225 mio. pund skiftede hænder. Det er næsten 2 mia. kr. Og vildere endnu, så blev der handlet 135 mio. før transfer-deadline og overskrider altså det samlede transferbeløb for hele det netop afsluttede vindue.

Det skyldes bl.a. monsterhandler som Torres’ skift fra Liverpool til Chelsea for 434 mio. kr. og Carroll, der smuttede fra Newcastle til Liverpool for 304 mio. kr. Begge har siden floppet fælt, hvilket kan forklare de lidt mere forsigtige beløb fra de følgende to transfervinder i 2012 og 2013.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu