Så meget får Ole Sohn som ex-minister

12. oktober 2012 14:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Så meget får Ole Sohn som ex-minister
Billede mangler

Ole Sohn kommerikke til at lide økonomisk nød, når han stopper som minister.
 
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) kan grine hele vejen ned til banken.
 
Den tidligere formand for de danske kommunister har nemlig akkurat sikret sig en yderst lukrativ indtægt efter godt et år som minister. En indtægt, der fortsætter selvom han stopper på posten.
 
Ole Sohn er nemlig sikret eftervederlag som minister. Det er et beløb, som han får udbetalt i 18 måneder efter stoppet som minister.
 Læs også: Så meget får Møger hvis han fyres som minister
 
Eftervederlaget giver 97.214,85 kroner om måneden før skat. Det oplyser Moderniseringsstyrelsen til Newspaq.
 
Men pengeregnen stopper ikke her – Ole Sohn er nemlig sikret en årlig ministerpension på 86.247,29 kroner årligt. Den får 58-årige Sohn allerede fra han fylder 60 år om to år og indtil han når pensionsalderen. Herefter er beløbet 75.985,93 kroner årligt.
 
Altså står Ole Sohn til at score intet mindre end 1,75 millioner kroner over det næste halvandet år. Dertil kommer den løn Ole Sohn kan tjene som privat erhvervsmand i sit succesfulde forlag Sohn.
 
Der er masser at klappe af for Ole Sohns bankrådgiver, Forlaget Sohn har opbygget en egenkapital på 1,5 millioner kroner.
 
Pengene er især tjent på at udgive cubanske krimier på dansk. Sidste år trak Ole Sohn og konen 96.600 kroner ud i udbytte.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu