Så overbelånte er ejendomme på tvang

22. februar 2013 07:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så overbelånte er ejendomme på tvang
Billede mangler

Ejendomme på tvangsauktion er voldsomt overbelånte. Sådan ser det ud på baggrund af data, som boligsitet itvang har trukket ud af i alt 574 ejendomme, som blev begæret på tvangsauktion i 2012.

 

Tallene viser, at der er gæld i de pågældende ejendomme for op til 176 procent af den offentlige vurdering. Den hårdeste belåning ligger i de rækkehuse, der kom på tvangsauktion, mens villaer og ejerlejligheder var belånt med 147 procent af den offentlige vurdering. Sommerhuse var kun belånt med 140 procent af vurderingen.

Belåningen inkluderer den samlede tinglyste gæld i ejendommene inklusiv udlæg til eksempelvis skat, forsikring og diverse ubetalte regninger. Men der er alligevel langt ned til de belåning, som den gennemsnitlige ejendom er belagt med.

Der findes ikke detaljerede analyser af belåningsgraden af danske ejendomme i forhold til den offentlige vurdering. Men cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig oplyser, at den gennemsnitlige værdi af danske huse i forhold til den aktuelle offentlige vurdering er på 107 procent. Den er 120 procent for ejerlejligheder, mens værdien for sommerhuses vedkommende lige nu svarer til den offentlige vurdering.

Samtidig oplyser Realkredit Danmark, at belåningsgraden for private ejendomme er på 73 procent af værdien.

»Så det fremgår ret klart, at der for tvangsauktionernes vedkommende er tale om ejendomme med særdeles store lån, og hvor lånene i høj grad synes at overstige markedsværdien af ejendommen,« konkluderer Christian Hilligsøe Heinig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu