ANNONCE

Så effektive er de forskellige typer mundbind

19. august 2020 11:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det viser sig, at der er forskel.

Mens vi i Danmark stadig døjer med udbrud af coronavirus covid-19, har mundbind vundet mere og mere indpas blandt befolkningen.

Det er blandt andet sket, fordi mundbind er blevet et krav flere og steder i den danske offentlighed, og derfor er det pludselig blevet mere end almindeligt interessant at finde ud af, hvad der så er bedst.

For der er vid forskel på, hvor godt forskellige former for ansigtsværn beskytter. USA Today omtaler i en artikel hele 14 forskellige typer af mundbind, der spænder fra medicinsk udstyr til mere eller mindre hjemmelavede versioner.

Du kan i galleriet til denne artikel se, hvad de mest effektive mundbind er for nogen størrelser, og hvad de mindst effektive er, så du har en idé om, hvad du bør overveje at købe, og hvad du bør holde dig fra.

Almindelig tale

USA Today skriver, at undersøgelsen af de forskellige former for mundbind er udført af forskere fra Duke University i USA, hvor man gennemgik de 14 forskellige masker ved at undersøge, hvor meget mundvand der slap gennem maskerne, mens bæreren gennemførte en normal samtale.

Formålet med studiet var at udarbejde et system, der var let at kopiere for andre, så der bliver gennemført så mange undersøgelser af maskers effektivt som muligt.

Klik gennem galleriet og se de mest, og nogle af de mindst, effektive mundværn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu