Så gik den ikke længere: Nu kommer snevejret

16. oktober 2018 20:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Danmarks Meteorologiske Institut er klar med en vejrudsigt, der ser fremad.

Så gik den ikke længere: Nu kommer snevejret
Sådan så det ud i marts. Nu kan DMI igen se sne i horisonten. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.

Efterårsferien, og efteråret i almindelighed, har vist sig fra en ganske mild side i går. Hos Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har man set lidt frem i tiden, og resultatet er en vejrudsigt, der lover visse, kolde ændringer.

Kortsigtet bliver det gradvist koldere, som ugen skrider frem, mens vi i næste uge (uge 43) får mere ustadigt efterårsvejr, end vi ellers har været vant til i år. DMI skriver i prognosen for de kommende ugers vejr, at vejret bliver køligere, omskifteligt og med udsigt til både regn, blæst og solskin.

Når oktober bliver til november, ser det ikke ud til, at vi slipper for de første byger med sne i nedbøren. Det sker med indtoget af kolde, nordlige vinde, men den gode nyhed er her, at både vores omkringliggende have og generelle omgivelser stadig er så lune, at sneen ikke får lov at blive liggende.

“På denne tid af året vil det medføre en kølig strømning fra nordvest med passerende regnvejr og byger, og går vinden en overgang i nord, vil temperaturen dale yderligere. Sker dette kan der komme et hvidt islæt i bygerne i form af slud eller våd sne,” skriver DMI.

Det bliver koldere end normalt

Trods den varme sommer, og det fine efterår, ser det ud til, at uge 44 bliver noget koldere end normalt. Temperaturene dykker ned under 10 graders varme i dagtimerne og omkring eller under fem graders varme i nattetiderne.

Der er med andre ord ikke udsigt til en tidlig vinter, men det ser dog ud til, at vi har det første snevejr på vej for sæsonen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu