ANNONCE

Så mange børn er indlagt med corona

9. april 2020 21:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Meget få børn er ramt af coronavirus, endnu færre indlægges.

Så mange børn er indlagt med corona
Børnene i de mindste klasser skal snart i skole, men er det at "smide dem under bussen"? Foto: Scanpix

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) mandag præsenterede regeringens plan for genåbningen af Danmark, har en del forældre udtrykt bekymring for, om det er forsvarligt at sende de mindste børn tilbage i børnehave og skole.

En Facebook-gruppe med navnet “Mit barn skal ikke være forsøgskanin for Covid-19” har eksempelvis allerede 35.721 medlemmer, hvoraf flere dog ikke nødvendigvis deler holdningen, som gruppen lægger op til.

Men ser man på de seneste tal fra Statens Serum Institut, er ganske få børn indlagt på et hospital, og kun få børn rammes af smitten. Faktisk er det meget, meget få børn der har været indlagt – og i øvrigt er konstateret smittet.

Indlagte børn

* 0-9 år: Otte har været eller er indlagt.

* 10-19 år: Syv har været eller er indlagt.

* I alle andre aldersgrupper har 1.429 personer været indlagt eller er det i øjeblikket.

Her følger fakta over smittede børn:

* 0-9 år: 58 er konstateret smittet. 2528 er testet. (2,3 procent er positive).

* 10-19 år: 129 er konstateret smittet. 2374 er testet. (5,4 procent er positive).

Sammenligner man de de to yngste aldersgrupper med de 80-89-årige står det klart, at børn indtil videre ikke er udsat for smitte i lige så høj grad:

* 80-89 år: 409 er konstateret smittet. 3661 er testet. (11,2 procent er positive).

Så mange er ramt

Torsdag er det samlede antal af personer testet positiv for coronavirus på 5635. Det er 233 flere end i sundhedsmyndighedernes seneste opgørelse. Vurderingen er desuden, at ganske mange danskere er smittet uden selv at vide – og uden myndighederne ved det.

237 danskere er døde.

Statens Serum Institut vurderer, at op mod 30-70 gange flere end de officielle tal kan være smittet med virusset. Det er dels baseret på erfaringer fra Island og Tyskland. Derudover er estimatet bygget på test af 1000 danskere, der har doneret blod.

Hvor der tidligere har været en overvægt af mænd, som bliver smittet med virusset, lød meldingen onsdag, at det nu i stedet er kvinderne, der i større grad smittes med corona. Antallet af indlagte mænd er stadig højest.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu