ANNONCE

Så mange danskere er bekræftet smittet

26. marts 2020 18:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

De seneste smitte-, døds- og indlæggelsestal er kommet.

Antallet af personer, der er døde med coronavirus, er nu på 41. Samtidig er 1877 konstateret smittet med coronavirus, fremgår det torsdag eftermiddag af de seneste tal. Det er en stigning på 26 fra torsdag morgen.

Ved den seneste opgørelse var tallet 34 personer. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut. Selv om 41 personer er døde med coronavirus, er det ikke ensbetydende med, at det er dødsårsagen. Dødsfald indgår i statistikken, hvis det er sket, senest 60 dage efter at man er blevet smittet med virusset.

Ud over flere døde fortsætter antallet af indlæggelser på landets sygehuse med at stige, men stigningen er mindre end de seneste dage.

Antallet af indlagte patienter med coronavirus er torsdag steget med 36 til 386. Ud af de indlagte er 94 patienter så syge, at de ligger på en intensiv afdeling, og 78 af dem har brug for en respirator.

Det er helt på linje med myndighedernes forventninger, at der kommer flere smittede, indlagte og dødsfald relateret til coronavirus. 16.197 personer er blevet testet for virusset.

Her topper det

Danmark er stadigvæk i de første uger af pandemien, som første ventes at toppe i uge 16 – ugen efter påske. Det er dog behæftet med en del usikkerhed, da det også afhænger af, hvordan virkningen er af den lange række af tiltag, som Folketinget har sat i søen.

Der ventes at komme et stigende pres på landets sygehuse de kommende uger, fordi der kommer flere og flere indlagte. Ifølge Sundhedsstyrelsen vil op mod 11.200 danskere blive så syge af coronavirusset, at de har brug for at blive indlagt, og 2800 skal have intensiv behandling.

Det er ud fra en forudsætning om, at 580.000 danskere bliver smittet med coronavirus i første bølge af sygdommen i løbet af foråret. Samtidig er vurderingen, at mellem 1680 og 5600 danskere vil kunne dø, mens de er smittet med coronavirus.

Det er dog myndighedernes forventning, at antallet af døde vil lande i den lave ende af intervallet – blandt andet på grund af den relativt tidlige indsats. Faktum er dog, at vi ikke ved meget om coronavirus og udviklingen.

Pandemi

I Danmark raser coronavirusepidemien for fulde gardiner, men der er faktisk tale om en såkaldt pandemi. Det betyder kort fortalt, at det er en verdensomspændende epidemi. Verdens lande reagerer forskelligt på situationen og opgør smittetal forskelligt.

John Hopkins University fører verdensomspændende statistik over smitten og udbredelsen, og torsdag offentliggør universitetet altså, at der nu er 500.000 konstateret smittet med sygdommen, der i værste tilfælde er dødelig.

Hårdest ramt i Europa er Italien og Spanien. I førstnævnte er der torsdag registreret hele 662 nye dødsfald – på et døgn. I sidstnævnte er to-tredjedele af de indlagte plejehjemsbeboere. Med de seneste coronadødsfald fra blandt andet Italien er det samlede tal oversteget 15.000 i Europa.

Den yngste dansker, der er død og samtidig smittet med virussen, 50 år gammel. Det blev offentliggjort i en udvidet statistik onsdag. I Danmark er cirka to procent af de opgjorte smittede under 18, og sygdommen synes ikke at ramme børn og unge i høj grad.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu