ANNONCE

Så mange danskere vil boykotte VM i Qatar

31. marts 2021 08:30 | Af: Ritzau Fokus

Qatars behandling af gæstearbejdere påvirker danskerne, hvor 44 procent ønsker en boykot i ny Megafon-måling

Så mange danskere vil boykotte VM i Qatar
Qatar har bygget flere nye stadioner for at gøre klar til næste års VM. Forberedelserne til VM har kostet flere tusinde migrantarbejdere livet. (Arkivfoto). Foto: Hassan Ammar/Scanpix

44 procent af danskerne mener, at Danmark bør boykotte næste års VM i Qatar, hvis fodboldlandsholdet kvalificerer sig til slutrunden.

Det viser en meningsmåling foretaget af Megafon for TV2.

39 procent af de adspurgte i målingen mener, at landsholdet bør deltage, hvis det lykkes at spille sig til en VM-plads. De sidste 17 procent har ikke svaret, fremgår det af TV2 News.

Tidligere på måneden viste en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau nogenlunde samme modstand mod det omstridte VM, der har kostet flere tusinde gæstearbejdere livet.

I Voxmeter-målingen for tre uger siden svarede 44,4 procent ja til, at Danmark bør boykotte VM.

Dengang svarede 31,1 procent nej til en dansk boykot. En gruppe på 24,5 procent sagde “ved ikke”.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har gentagne gange slået fast, at man gennem kritisk dialog og tilstedeværelse i Qatar forsøger at påvirke næste års VM-vært i en positiv retning. En boykot er ikke på tale.

6500 har mistet livet

I slutningen af februar skrev den engelske avis The Guardian, at 6500 gæstearbejdere har mistet livet i Qatar, siden ørkenstaten tilbage i 2010 af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) blev tildelt VM-værtskabet.

VM-kvalifikationen blev skudt i gang i sidste uge, hvor det danske landshold slog Israel med 2-0 og Moldova med 8-0. Onsdag aften møder landstræner Kasper Hjulmands mandskab Østrig på udebane.

Der er kampstart klokken 20.45.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu