ANNONCE

Så mange er døde med coronavirus i Norden

23. april 2020 09:03 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Der er kommet nye tal for antal døde med coronavirus i de nordiske lande. Sverige oplever flest dødsfald.

Verden over er hærget af coronavirus Covid-19, og i mange egne af verden har den alvorlige sygdom kostet flere tusinde menneskeliv.

Selv om Europa i løbet af udviklingen af coronavirus blev kaldt for et epicenter, så er de nyeste tal – de akkumulerede dødstal frem til 01.00 natten til torsdag – over personer, der er døde med coronavirus for de nordiske lande på et forholdsvist lavt niveau.

I galleriet over artiklen kan du se dødstallene for de respektive lande.

Kom til Danmark i februar

Danskere har siden slutningen af december 2019 kunnet følge med i udviklingen af coronavirus uden egentlig selv at skulle bekymre sig om at blive smittet.

Stille og roligt bredte smitten sig dog fra kun at være i Asien til også at have bevæget sig til Europa. Den 27. februar modtog danskerne den kedelig nyhed, at også en dansker var blevet smittet med den dødelige coronavirus. Vedkommende havde været på skiferie i Norditalien, som på daværende tidspunkt var meget hårdt ramt af coronavirus.

Knap et par uger efter meldingen var den første dansker ramt af coronavirus dog blevet erklæret rask.

Siden er antallet af smittede steget, ligesom der efterhånden også skete en stigning i antallet af danskere med coronavirus, der døde.

Danmark lukkede

I et forsøg på at inddæmme spredningen af coronavirus i Danmark tog regeringen med statsminister Mette Frederiksen i front en lang række beslutninger.

Én af dem, der løb med allermest opmærksomhed, var at Danmark skulle lukke ned. I første omgang betød det blandt andet, at medarbejdere på offentlige arbejdspladser og børn på skoler og i daginstitutioner blev sendt hjem i to uger. Den danske grænse til Tyskland blev også lukket, ligesom flere flyruter til eksempelvis Kina blev lagt ned.

Efterfølgende blev det meldt ud, at landet skulle være lukket ned i endnu længere tid, nemlig frem til slutningen af påske. Samfundet er så småt begyndt at åbne op igen under ledelse af regeringen.

Det er ikke alle nordiske lande, der har fulgt Danmark i måden at håndtere situationen med coronavirus på, skriver Videnskab.dk. På mange måder er det særligt Sveriges håndtering, der har adskilt sig fra de resterende landes måde at sænke smitten på.

I Sverige har det mere været op til befolkningen selv at skulle styre, mens det i de andre nordiske lande mere har været regeringen, der har sat standarder i form af regler, forbud og så videre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu