ANNONCE

Så mange laver helst “stort” derhjemme

16. november 2019 10:57 | Af: Newsbreak.dk

Der er især én grund til, at folk helst vil den slags derhjemme.

Så mange laver helst
For mange er det store toiletbesøg noget, de helst gør hjemme. Genrefoto.

Ude klamt, hjemme bedst. Sådan kan danskernes forhold til toiletbesøg af den store slags bedst beskrives. Hvis trangen melder sig, mens vi er på job, uddannelse, restaurant eller hos venner, foretrækker de fleste af os at vente, til vi er hjemme igen. Det viser en ny undersøgelse, Megafon har foretaget for Politiken.

Artiklen fortsætter under videoen

Ud af de 1.052 repræsentativt udvalgte medvirkende i undersøgelsen svarer mere end 2 ud af 3, at de foretrækker at gå på toilettet derhjemme, skriver Politiken lørdag.

For hver tredje er modstanden mod at bruge andre toiletter end deres eget så udtalt, at de stort set aldrig har afføring andre steder end derhjemme.

Derfor vil vi helst hjemme

Det er især klamme toiletter, der afholder os fra at lave stort uden for hjemmet — det gør sig gældende for to ud af tre. Men frygten for, at andre skal opdage, hvad vi har gang i, er også en vigtig faktor.

Således fortæller halvdelen af de adspurgte, at de undgår toiletbesøg uden for hjemmet, fordi de ikke bryder sig om, at andre skal se, lugte eller høre dem forrette deres nødtørft. Og det er et problem, mener ekspert.

– Hvis man undertrykker trangen en enkelt gang, når man er på besøg hos nogle venner, eller der ikke lige er et toilet i nærheden af, hvor man befinder sig, så sker der intet ved det. Men hvis man for eksempel hver dag på arbejde lader være med at gå på toilettet, selv om man egentlig skal, så er det den sikre vej til at få forstoppelse, ondt i maven og måske endda hæmorider og på sigt også udposninger på tarmen, siger Mette Borre, klinisk diætist med speciale i mave-tarm-sygdomme på Aarhus Universitetshospital, Skejby, til Politiken.

Vi har et forkvaklet forhold til det

Også speciallæge i mave-tarm-sygdomme Dennis Raahave reagerer på resultaterne af Megafon-undersøgelsen. Han er seniorforsker ved Nordsjællands Hospital og forfatter til bogen ‘Den skjulte forstoppelse – få styr på dine tarme’. Gennem sin lange karriere har han arbejdet for, at vi skal få et mere naturligt forhold til vores afføring.

– Mange har et helt forkvaklet forhold til det, og det giver masser af maveproblemer, som kunne undgås, hvis bare alle turde stå ved, at de er helt normale mennesker. Afføring er i virkeligheden noget, man skal være stolt af. Den hører med til livet, den er en del af vores biologi, og den viser, at vi har en velfungerende krop, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu