ANNONCE

Så mange semifinaler har Danmark tabt i træk

18. december 2020 06:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Semifinalerne ved slutrunder har ikke været det danske kvindelandsholds bedste ven i halvandet årti.

De danske håndboldkvinder vandt senest en slutrundemedalje ved VM i 2013. Kun tre af spillerne i den nuværende EM-trup var med ved den lejlighed.

Louise Burgaard, Trine Østergaard og Anne Mette Hansen var med til at sikre bronze i 2013, mens en del flere var med til at tabe bronzekampen ved EM i 2016.

Skal man tro Anne Mette Hansen, er der en verden til forskel på oplevelsen af mesterskabet, i forhold til om man vender hjem med en medalje om halsen.

– Det er altafgørende. Det, som kommer i historiebøgerne, er medaljerne. Det er ikke, hvem der fik fjerdepladsen. Jeg vil gøre alt for, at vi står med en EM-medalje på søndag. Og helst guld selvfølgelig, siger hun.

Med en finaleplads vil en medalje være sikret, men Danmark har den sværest mulige vej dertil med en semifinale mod de norske guldfavoritter.

– De har været i en klasse for sig ovre i den anden side af turneringen, men det kommer ikke så meget bag på mig. Det er et klassemandskab. Vi ved godt, det bliver svært, siger målvogter Sandra Toft.

Semifinalen mod Norge fløjtes i gang klokken 20.30.

Fem gange i træk

I 2002 vandt Danmark EM-guld, mens det to år senere blev til EM-sølv. Siden 2004 har Danmark været i fem semifinaler ved EM og VM, som alle er blevet tabt.

Her er en oversigt over semifinalerne:

* VM 2005 i Rusland:
Danmark taber 24-31 til de senere verdensmestre fra Rusland. Bronzekampen tabes 24-27 til Ungarn.

* EM 2010 i Danmark og Norge:
Norge er alt for stor en mundfuld i semifinalen, som tabes stort med 19-29. En uhyggelig tæt og uskøn bronzekamp tabes med 15-16 til Rumænien.

* VM 2011 i Brasilien:
Det bliver til et nederlag på 23-28 i semifinalen mod Frankrig. Efterfølgende er bronzen også langt væk med et nederlag på 18-24 til Spanien.

* VM 2013 i Serbien:
Igen rækker Danmark ikke for alvor ud efter finalepladsen. Brasilien vinder semifinalen 27-21. Til gengæld lykkes det endelig at vinde bronzekampen. Polen besejres med 30-26.

* EM 2016 i Sverige:
Semifinalen bliver nok engang endestationen. Holland vinder 26-22, og efterfølgende glipper bronzen også med nederlag på 22-25 til Frankrig.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu