ANNONCE

Så meget koster din bil per kilometer

26. januar 2020 13:45 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

FDMs bilbudget for 2020 er ude.

Det er blevet – lidt – billigere at være bilejer.

Det viser FDMs bilbudget, der netop er opdateret for 2020.

Artiklen fortsætter under videoen

Bilbudgettet medregner alle relevante udgifter forbundet med bilejerskabet – fra benzin- og el-forbrug til slid på dæk og bil.

Ifølge FDM er det især lave renter og faldende brændstofpriser, der gør at det er billigere at være bilejer i 2020. Konkret falder udgifterne to til fire procent, oplyser FDM.

Elbiler er billigst

Måske overraskende viser det sig nu, at det er billigere at køre elbil end en tilsvarende benzin- eller dieselbil.

Det er særligt udgifterne til brændstof og ejerafgift, der er billigere for elbilisterne.

Og det er faktisk ganske interessant, lyder det fra FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen:

– Årets bilbudget er især interessant, hvis man overvejer at skifte til en el- eller plugin-hybridbil. Både fordi det giver et grundigt overblik over alle udgifterne ved at holde bil, men også fordi det afliver myten om, at det er dyrere at køre elbil, siger han.

De politiske vinde kan dog hurtigt vende op og ned på tingene, forklarer han:

– Fra politisk side ønsker man, at flere skal vælge elbiler til for at fremme den grønne omstilling. Som vores bilbudget viser, kan det økonomisk også være en god idé. Det kan dog hurtigt ændre sig. Allerede fra næste år står afgifterne til at stige markant, og i 2022 udløber elbilernes delvise fritagelse fra elafgiften. Begge dele vil gøre det meget dyrere at køre elbil. Derfor efterlyser FDM en langsigtet løsning på afgiftsspørgsmålet, hvis ikke salget af elbiler skal gå i stå, siger Søren W. Rasmussen.

I galleriet over artiklen kan du se, hvad en bil koster per kilometer i 2020 – det er baseret på, at man kører 20.000 kilometer om året og har bilen i fem år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu