ANNONCE

Så ofte skal folk på arbejde testes

13. januar 2021 19:29 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Kan hjælpe med opsporingen af frygtet mutation

Så ofte skal folk på arbejde testes
Alle, der stadig går fysisk på arbejde, bør blive testet en gang om ugen, siger justitsminsiter Nick Hækkerup. Foto: Scanpix

Regeringen appellerer til, at så mange så muligt bør lade sig teste. Det kan hjælpe til at opspore B117.

– Jer, der går på arbejde lige nu, bør lade sig teste en gang om ugen. Også selvom man ikke oplever symptomer, siger Nick Hækkerup (S).

Han peger på, at testkapaciteten ikke længere bliver udnyttet fuldt ud, fordi mange arbejder hjemme.

Der er onsdag klokken 19.26 ventetid på mere end 60 minutter for at tilgå hjemmesiden coronaprover.dk, hvor danskerne kan bestille tid til en Covid-19-podning.

Onsdag kom der svar fra omkring 83.000 coronaprøver, men der er kapacitet til at teste over 110.000 om dagen i de offentlige testcentre.

Hos private udbydere er der kapacitet til at teste 100.000 om dagen med lyntest, men heller ikke her bliver kapaciteten brugt. Tirsdag blev blot godt 15.000 testet med en lyntest.

På pressemødet blev restriktionerne desuden yderligere forlænget med tre uger. De gælder nu frem til den 7. februar.

Også rejserestriktionerne er forlænget med yderligere tre uger. Det gælder både indrejserestriktioner og Udenrigsministeriets rejsevejledning, der fortsat vil fraråde alle rejser.

Årsagen er den britiske coronavirus-variant B117, der er endog meget smitsom. For fire dage siden lød det samlede antal på 134 fundne prøver med B117.

I den sidste uge af 2020 blev den britiske mutation fundet i 2,4 procent af de positive coronaprøver. Det tal er steget til 3,6 procent i den første uge af det nye år.

– Kontakttallet ligger samlet set på mellem 0,85 og 0,9 set over hele landet. Men ser man alene på kontakttallet for varianten B117, så er den på 1,2 procent. Dermed stiger smitten med B117, siger Henrik Ullum, direktør i Statens Serum Institut, på pressemødet.

I denne uge introduceres en ny testmetode, delta-pcr, i de offentlige testcentre også. Den kan screene alle positive prøver for den britiske mutation og gøre det hurtigere end tidligere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu