ANNONCE

Så skal den synes: Ellers vanker der bøde

19. august 2020 14:00 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Har du udskudt dit periodiske syn under hensyn til coronavirus-situationen, så skal du have fingeren ud af en vis legemsdel, hvis du vil undgå bøde.

Så skal den synes: Ellers vanker der bøde
Få synet bilen nu. Fristen udløber 31. august. Foto: Scanpix

I forlængelse af den hårde coronamedførte nedlukning af store dele af samfundet i midten af marts, udstedtes en nød-bekendtgørelse, der kort fritog bilejere sanktioner, hvis de overskred tidsgrænsen for periodisk syn, der er lovkrav.

Til at begynde med var det muligt at undgå bøde eller klippede plader til 15. maj, men siden er fristen forlænget et par gange. Senest på grund af den stigende smitte i landet er fristen nu 31. august. Det betyder så også, at bilejere, der har benyttet sig af udskydelsen, potentielt har travlt.

For har du ikke fået synet din bil, mens coronavirus har været en reel faktor, og er synsfristen udløbet, så skal du have den synet inden den 31. august. Ellers vanker der igen bøder – eller i værste fald klip af nummerpladen.

På trods af ændringen, der reelt har gjort ikke lovlige køretøjer lovlige i en tidsbegrænset periode, så har Færdselsstyrelsen hele tiden opfordret bilister til at overholde den egentlige frist, hvis muligheden for det har været der.

Synet er en vigtig faktor i at sikre den danske trafik bedst muligt.

– Kontrollen sikrer, at alle biler fortsat er i en teknisk forsvarlig stand og ikke udgør nogle sikkerhedsmæssige problemer i trafikken, siger Paul Christensen, Teknisk chef hos Applus Bilsyn.

Det kan altså også blive en dum og dyr fornøjelse, hvis din synsfrist er udløbet, og du under påskud af coronakrisen ikke har fået den synet. For så snart udskydelsen udgår, så klapper fælden altså.

På Færdselsstyrelsens hjemmeside kan man læse, at “under normale omstændigheder vil en overskridelse af synsfristen ellers udløse en påmindelse om syn og en ny frist, efterfulgt af en bøde på 2.000 kroner, hvis den nye frist ikke overholdes”.

Samtidig bliver der givet påbud om at få synet og godkendt køretøjet eller afmeldt køretøjet i køretøjsregistret. Manglende overholdelse af påbuddet vil i sidste ende udløse endnu en bøde på 2.000 kroner, samt at politiet bliver anmodet om at inddrage nummerpladerne, skriver styrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu