ANNONCE

Så skete det igen: Smukfest måtte lukke for Gnags-fans

7. august 2015 20:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Så skete det igen: Smukfest måtte lukke for Gnags-fans
Peter A.G. og Gnags spiller på Rytmescenen. Foto: Axel Schütt/Scanpix.

Fredag eftermiddag var der igen problemer med for stort pres på Rytmescenen på Smukfest.

Festivalens sikkerhedsfolk måtte stoppe en gruppe festivaldeltagere, fordi der ikke var plads til alle på pladsen foran scenen, da 50 år gamle Gnags spillede.

Dermed gik det fuldstændig, som Peter A.G. Nielsen frygtede, da BT interviewede ham inden koncerten.

»Vi har fået at vide, at der er plads til 18.000 ved Rytmescenen. Sådan som det er gået os på vores turné indtil videre, tør jeg godt sige, at jeg tror, der kommer flere. Forhåbentlig har Smukfest et beredskab til at stoppe, så der ikke opstår pres,« siger Peter A.G.

Ifølge BT’s oplysninger er der tale om flere hundrede Smukfest-deltagere, der havde håbet at fejre Rytmescenens 25 års jubilæum med bandet, der i sin tid åbnede scenen. Dengang hed scenen passende nok Rytmehans. Gnags er programsat på Rytmescenen netop for at fejre jubilæet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Smukfests talsmand Poul Martin Bonde, men BT arbejder på sagen.

Tidligt fredag eftermiddag erklærede Smukfests sikkerhedschef Kasper Sønderdahl på et pressemøde, at ledelsen har lært af gårsdagens fejl. Her opstod der tumult og optræk til slagsmål, da Kim Larsen tiltrak et større publikum, end der var plads til.

Ifølge sikkerhedschefen måtte man fredag lukke mellem 100 og 200 ud af nødudgangen.

»Vi bruger allerede overvågning, og det kombinerer vi med menneskesensorer kaldet crowd safety team. Det består af op mod 30 personer fordelt på platforme i selvlysende veste, og personerne giver input til kommunikationscentret om stemningen,« siger sikkerhedschefen til Stiften.dk.

»Den kombination har vi ekstra fokus på, så vi hele tiden får samlet inputtene og kan danne os et overblik over risikobilledet. Der er nu sat ekstra folk på pladsen allerede fra i dag til at sikre, at vi kan få standset flowet noget tidligere.«

»Vi har besluttet forskellige foranstaltninger, der iværksættes, hvis der igen bliver pres på Rytmescenen,« siger han.

Alt tyder på, at disse foranstaltninger er sat i værk ved Gnags-koncerten.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu