ANNONCE

Så skræmmende dyrt er det at have hund

24. juli 2019 14:32 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Mange får et decideret chok, når de finder ud af, hvad det koster at have hund.

Du kender det sikkert, at du ser en video med en hund på Facebook, hvor dit hjerte smelter med det samme. Tankerne flyver gennem hovedet – og du overvejer måske endda at få en af de søde firbenede venner ind i dit liv.

Men hvis man ikke har haft hund før eller blot har haft det som barn, så har man måske ikke tænkt på de udgifter, der følger med at have en af de lovrende solstråler i sit liv.

I Danmark er der over 600.000 hunde i de danske hjem, mens der er omkring én million katte. Men der er også en væsentlig forskel på omkostningerne mellem de to dyr.

Det er nemlig sådan, at hunde er væsentlig dyrere kæledyr at have end katte. Men hvor højt er det beløb egentlig, som man betaler for at have en hund?

I galleriet øverst kan du se de omkostninger, der er ved at have en hund.

En stor opgave

Miljø- og Fødevareministeriet har lavet en stor guide, der skal være med til at få kommende kæledyrsejere til at tænke sig ekstra om, inden de kaster sig ud i det omfattende projekt, som det er at have et dyr.

Artiklen fortsætter under videoen.

Der er nemlig en masse opgaver, der følger med det at have en hund.

Hunde bliver typisk mellem otte og 15 år, mens der er en masse rengøring, som der tit skal tages hånd om.

Men foruden den omfattende rengøring, så er tommelfingerreglen også, at hunde kræver minimum to timers aktivering om dagen også, hvor man aktivt leger, går ture eller på andre måder stimulerer hunden til at være fysisk aktiv.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu