ANNONCE

Så sunde er disse madvarer for dig

3. april 2020 21:01 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Der er en lang række fødevarer, du bør spise oftere, for de er meget sunde for dig.

Hvis du gerne vil forsøge at pleje din sunde livsstil, så kan det være, at du skal gennemgå dit køleskab og køkkenskabe for madvarer. Det kan nemlig være, at du ikke ligger inde med nogle af de fødevarer, som er særdeles sunde for dig.

For der findes nemlig en lang liste af fødevarer, der har særlige sunde fordele, skriver Healthline. Det kan være, at det netop er nogle af de ting, som du skal fylde indkøbskurven med på dit næste indkøb.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan du se et udsnit af nogle af de sundeste fødevarer, du kan indtage.

Følger de officielle kostråd

Mange af de fødevarer, der er propfulde af sunde vitaminer, fibre og fedtstoffer, falder godt i tråd med Fødevarestyrelsens officielle kostråd.

Foruden at man skal spise en stor mængde frugt og grønt, så anbefales det også i kostrådene at spise fisk, magert kød og mejeriprodukter, der er repræsenteret på listen.

Desuden bør du skære ned på sukker og drikke vand.

Spis mere fisk og skaldyr

Som et af kostrådene også forskriver, så bør en del af ens kost bestå af fisk og skaldyr.

Grunden til det er, at fisk og skaldyr er rige på omega 3 fedtsyre, som faktisk er noget, der er en mangelvare hos mange. Noget af det, der kan bevise, hvor sundt omega 3 fedtsyre er, er at det i flere studier er bevist til at reducere risikoen for flere sygdomme.

Særligt i forbindelse med forhøjet blodtryk, kan omega 3 fedtsyre ifølge sundhed.dk være med til at reducere blodtrykket. Studier har dog også fundet evidens for, at omega 3 fedtsyre kan nedsætte risikoen for at få demens, hjertesygdomme og depression.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu