ANNONCE

Så tæt er Biden på at vinde valget

5. november 2020 07:01 | Af: Ritzau Fokus

Ifølge nyhedsbureauet AP mangler Joe Biden bare seks valgmænd for at kunne kalde sig præsident.

Så tæt er Biden på at vinde valget
Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, er ganske få valgmænd fra at kunne kalde sig USA's næste præsident ifølge nyhedsbureauet AP's prognoser. Foto: Jim Watson/AFP

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, er ifølge foreløbige resultater og prognoser fra nyhedsbureauet AP særdeles tæt på at kunne kalde sig USA’s næste præsident.

Ifølge AP står Biden torsdag morgen dansk tid til at have sikret sig tilsammen 264 valgmænd.

For at blive præsident skal en kandidat vinde 270 valgmænd. Donald Trump står ifølge AP’s prognoser til 214 valgmænd.

Der er dog stadig en vis usikkerhed forbundet med Bidens 11 valgmænd i Arizona, da det torsdag morgen kun er AP og Fox News, der har udråbt Biden som vinder her. Flere tv-stationer holder igen med at erklære, hvem der løber med valgmændene i staten.

Holder AP’s prognoser, så mangler Joe Biden bare at vinde en eller to af de resterende stater for at vinde valget.

Snæver føring

En af de potentielle stater er Nevada, der har netop de seks valgmænd, Biden mangler. Her mangler en fjerdedel af stemmerne ifølge AP’s oplysninger at blive talt op. De stemmer, der natten til torsdag dansk tid er talt op, giver Biden en snæver føring på under ét procentpoint.

I alt adskiller bare 8000 stemmer Biden og Trump i delstaten.

Ifølge CNN forventer Nevada at offentliggøre flere resultater torsdag aften dansk tid.

Derudover mangler Georgia, der har 16 valgmænd.

Her mangler der at blive talt flere stemmer i storbyen Atlanta. Torsdag morgen dansk tid fører Trump med cirka 31.000 stemmer eller lidt over et procentpoint over Biden.

Atlanta betragtes som stærkt territorium for Biden, selv om det er uvist, om det er stærkt nok til at lukke hullet op til Trump.

Ifølge AP er 98 procent af stemmerne i Georgia talt op.

Her er forventningen, at der bliver offentliggjort flere resultater torsdag formiddag dansk tid.

Derudover tælles der stadig i Pennsylvania og North Carolina.

En sejr i hvilken som helst af disse fire stater er ifølge AP’s prognoser nok til at sikre Joe Biden sejren ved USA’s præsidentvalg.

Omvendt skal Donald Trump vinde i samtlige resterende delstater.

Et skridt tættere

Biden tog kort før midnat onsdag aften dansk tid et stort skridt tættere på sejren, da han ifølge AP’s prognoser vandt svingstaten Michigan med 16 valgmænd.

AP’s prognoser bliver fulgt af flere amerikanske medier. De er baseret på en beregning ud fra optalte stemmer, valgstedsmålinger og viden om tidligere stemmeafgivning og andre faktorer.

Når AP’s beregning viser, at det ikke er muligt for en kandidat at blive overhalet, erklæres den pågældende kandidat som vinder ifølge prognosen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu