ANNONCE

Sådan barberer du elregningen med små justeringer

29. august 2020 06:06 | Af: Newsbreak.dk

Med Standby-knapper, LED-lys og energimærker har mange svært ved at overskue det reelle strømforbrug i dagligdagen. Med små ændringer kan der være gode penge at spare på elregningen

Det er nok de færreste danskere, som har det fulde overblik over strømforbruget i hverdagen.

Det kan måske endda virke som en uoverskuelig opgave at finde frem til de største strøm-slugere i hjemmet, men faktisk skal der ikke meget til. I første omgang er det vigtigste at skabe sig et overblik.

Det skriver energiselskabet OK i en pressemeddelelse.

– De fleste danskere har i dag en fjernaflæst elmåler, hvor man kan følge sit elforbrug time for time. Ved at få indsigt i disse data, er det nemt at danne sig et overblik over husstandens udgangspunkt. Et simpelt sted at starte er at se, hvor meget strøm man bruger i det tidsrum, hvor man ikke er hjemme eller om natten. En tommelfingerregel er, at et forbrug på 0,1 kWh, svarende til 100 Wh. hver time året rundt, beløber sig til ca. 1700 kr. på et år, siger Simon Vestergaard, produktchef på el og naturgas i energiselskabet OK

Newsbreak.dk har tidligere beskrevet, hvordan især ni genstande i hjemmet kan sende elregningen på himmelflugt.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke otte skjulte strømslugere du bør være særligt opmærksom på.

Brug strømmen – når den er billigst

Prisen på el bliver fastsat af udbud og efterspørgsel og varierer derfor døgnet rundt, time for time, skriver OK.

I spidsbelastningstimerne er der desuden mindre grøn energi i elnettet, da fx vindmøllestrømmen her suppleres af andre energikilder for at dække det høje forbrug.

– På grund af de varierende priser på strøm kan mange husstande spare penge ved at blive bedre til at bruge strøm, når den er billigst og i øvrigt samtidig mest grøn. Det kan man gøre ved at prøve at undgå højt strømforbrug i spidsbelastningsperioden fra kl. 17-20 ved f.eks. at udskyde starten på tøjvasken eller opvaskemaskinen til andre tidspunkter. siger Simon Vestergaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu