ANNONCE

Sådan blev historisk kro reddet fra flammerne

19. juli 2020 19:48 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Stor ros.

Sådan blev historisk kro reddet fra flammerne
Der var masser af brandfolk og -biler ved Falsled Kro efter melding om brand. Ansatte og gæster handlede dog hurtigt. Foto: Presse-fotos.dk.

Klokken 16.30 skrev Fyns Politi på Twitter, der var brand i den historiske Falsled Kro ved Millinge på Fyn.

Både politi og brandvæsen var på stedet, der blev afspærret.

“Find alternativ rute. Bliv væk og giv plads til slukningsarbejdet”, skrev Fyns Politi.

Men ifølge Henrik Lindekilde, som er indsatsleder ved Beredskab Fyn, så kom de tilstedeværende på kroen brandvæsenet i forkøbet.

– Medarbejdere og gæster har faktisk gjort en rigtig heroisk indsats, for de havde sådan set slukket branden, inden vi kom frem. Så det er deres fortjeneste, at vi ikke sveder mere, end vi gør.

Der gik da heller ikke længe, før næste Tweet tikkede ind fra Fyns Politi, der i det kunne meddele, branden var koncentreret i skorstenen.

– De fik vandslanger, spande og pulver- og kulsyreslukkere op på taget. De har stået som i gamle dage på en lang række og fået det op på taget, siger Henrik Lindekilde.

Kort tid efter kunne Fyns Politi meddele, at branden var slukket.

Samtidig roses de ansatte og gæsternes indsats.

Brandvæsenet er søndag eftermiddag i gang med efterslukning. De fjerner stråtaget rundt om skorstenen for at sikre, at det ikke brænder mere, oplyser Henrik Lindekilde.

Skaderne er forholdsvis begrænsede, lyder det. Der er ikke sket vandskade, så det er kun taget, der har lidt overlast.

Årsagen kan være madlavning, da skorstenen har forbindelse til en rygeovn. Men det ser politiet nærmere på, oplyser indsatslederen.

Der var 16 brandfolk på stedet.

Kroen og specielt restauranten har i årtier været et kendt sted på den danske restaurantscene.

Kroens historie går helt tilbage til 1500-tallet, og i 1970’erne satte køkkenchefen Michel Michaud den på landkortet med fransk gastronomi.

Michaud rejste i 1976 videre til restaurant Kong Hans i København. Han blev efterfulgt at Jean-Louis Lieffroy, der var på Falsled i næsten 40 år.

Kroen, der har 20 værelser og plads til 65 spisende gæster, har en stor køkkenhave, der gør, at den i høj grad kan bruge egne råvarer.

I februar i år mente mange, at restauranten blev snydt for en Michelin-stjerne ved årets uddeling.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu