Sådan blev straffen for vildt våbenkup

12. februar 2020 20:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En 43-årig mand blev tirsdag ved Retten i Randers idømt to år og otte måneders ubetinget fængsel for at have stjålet flere skydevåben

En 43-årig mand brød i maj 2019 ind i en villa i Grenaa og stjal en samling skydevåben og tilhørende ammunition. To mænd på 36 og 40 år, der var tiltalt for samme forbrydelse, blev frifundet, oplyser Østjyllands Politi.

Den 43-årige blev dømt for at have brudt ind i villaen den 19. maj sidste år. Her stjal han et våbenskab med fire haglgeværer og en riffel med tilhørende ammunition.

Politiet fik via et tip nys om, at en mand opbevarede flere skydevåben hjemme hos sig selv – et ikke oplyst sted på Djursland – og det medførte en ransagning.

Under ransagningen fandt betjente og hunde de stjålne våben med ammunition, der blandt andet var gravet ned i et græsareal omkring grunden, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Vil have medtiltalte fænglet

Den 43-årige blev anholdt og sigtet for indbrud og for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Dagen efter blev han varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør, og mandag blev han så dømt i sagen.

Ud over våbenbesiddelse og indbrud blev han også dømt for besiddelse af euforiserende stoffer, idet politiet fandt en mindre mængde amfetamin under ransagningen af hans bopæl.

Østjyllands Politis efterforskning af sagen førte til anholdelse af de to øvrige mænd. Begge var ligesom den 43-årige tiltalt for indbrud og våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

De blev frikendt

– Det blev lagt til grund, at den 43-årige havde umiddelbar adgang til de stjålne våben med ammunition på hans adresse, og at de kunne været anvendt til fare for andre. Jeg er derfor tilfreds med, at han nu er idømt en længere fængselsstraf, og at anklagemyndigheden fik medhold i, at våbenbesiddelsen var under særligt skærpende omstændigheder, selvom våbnene efter tyveriet blev transporteret i et aflåst våbenskab. Jeg vil nu overveje, om jeg vil indstille dommen til anke vedrørende de to medtiltalte, siger anklager Jacob Gents.

Den 43-årige erkendte indbrud men nægtede våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder og tog betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dom frem til afsoning påbegyndes.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu