ANNONCE

Sådan bliver resten af sommervejret

9. august 2019 15:59 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

DMI er klar med sin prognose for resten af sommeren.

Det kan godt være, at juli nogle gange kom helt op i det røde termometer-felt, men efter den seneste prognose fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, så lader resten af sommeren en del tilbage at ønske.

(Det kan du se i galleriet over artiklen – og læse mere om herunder).

På sin hjemmeside skriver DMI, at der i de kommende to til tre uger ventes flere ret intensive lavtryk med regn og blæst at bevæge sig op over Danmark og Skandinavien fra sydvest og vest.

Vi skal derfor regne med nogle ustadige uger fremover med noget mere regn end normalt, lidt køligere vejr og i perioder blæsende“, står der.

Der er dog lys for enden af prognosen: Der er nemlig sandsynlighed for, at august slutter varmere og tørrere, end den er startet.

Blæst og regn

I uge 33, der starter mandag 12. august, kommer der fra tirsdag et ‘hidsigt’ lavtryk henover – eller vest for – landet. Det betyder kraftig blæst og regn. Nøjagtig som weekenden inden.

Uge 33 bliver ifølge DMI en ustadig, blæsende og våd uge – dog med temperaturer mellem 17 og 23 grader. Om natten mellem 12 og 17 grader.

Nedbørsmængderne vil i den uge ligge over normalen.

Artiklen fortsætter under videoen

Uge 34 kommer til at ligne uge 33. Essensen af den uge er, at temperaturerne, der vil ende omkring de 20 grader, vil være tæt på normalen. Desværre kan man ikke sige det samme om nedbøret: Over.

I uge 35, hvor prognoserne er noget mere usikre, forventer DMI flere dage med opholdsvejr. Uden dog at udelukke risikoen for regn.

Temperaturer mellem 17 og 22 grader, om natten helt ned til otte grader.

I gennemsnit ser uge 35 ud at ende med både temperatur og nedbørsmængder omkring det normale, men især nedbørsprognosen er usikker“, skriver langtidsmeteorolog Martin Lindberg.

Der bliver også skelet kort til september og oktober.

I september er der chance for en lun sensommerperiode, i oktober forventes det, at landet oplever sin første nattefrost.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu