ANNONCE

Sådan drikker du mindre alkohol om sommeren

4. august 2019 20:47 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Her er nogle råd til, hvordan du kan mindske dit alkoholindtag om sommeren.

Sådan drikker du mindre alkohol om sommeren

De fleste danskere kender nok til, hvor hyggeligt det kan være at få en øl eller et glas vin i sommervarmen.

Af hensyn til ens egen sundhed og for at undgå alkoholafhængighed, kan det dog være en god idé at forsøge at begrænse alkoholindtaget – som for mange formentlig stiger en smule om sommeren.

I videoen ovenfor kan du se gode råd til, hvordan du kan mindske dit alkoholindtag om sommeren.

Er du afhængig?

For at kunne vurdere om ens alkoholforbrug er en afhængighed, kan man starte med at tælle, hvor mange genstande man drikker på en uge.

Det har psykolog og centerleder på Blå Kors Behandlingscenter i Taastrup, Helle Kjær, tidligere udtalt til Ritzau.

– Når alkohol begynder at fylde meget i organiseringen af dagen og ugen, er det et tegn på afhængighed. For eksempel når man prioriterer arrangementer til eller fra, alt afhængigt af om der serveres alkohol, siger Helle Kjær.

Et andet tegn på afhængighed kan være, hvis man opbygger faste rutiner for, hvornår man drikker. Eksempelvis hvis man ved madlavningen altid slubrer et glas vin i sig undervejs og hvis man supplere op, efter den første flaske vin er drukket.

– Hvis man i det skjulte begynder at supplere op på den første flaske, så ved man dybest set godt, at man har noget at skjule, og at det egentlig er for meget, siger Helle Kjær og understreger, at et andet klart tegn på afhængighed er, hvis man gemmer alkoholen for andre.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu