Sådan er du forsikret på festival

25. juni 2019 15:13 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Husk hængelåsen, når du skal overnatte i telt. Det er kun muligt at få erstatning, hvis teltet er brudt op - og kontanter erstattes aldrig.

Del:

Festivalsæsonen er for alvor skudt i gang med Northside i Aarhus overstået og Tinderbox i Odense i den kommende weekend. Hen over sommeren er der rig mulighed for at nyde festivalstemningen på diverse festivaler i Danmark.

Men er du én af dem, der skal campere på festivalen, så er der flere forholdsregler, som skal tages, hvis altså du vil have erstatning for de fede gadgets, du har taget med på festival.

Her får du tips og tricks til, hvordan du er forsikret i tilfælde af indbrud og tyveri på dit festivalbesøg.

Teltet brudt op

Uanset om du planlægger at ligge i telt på en festival, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser, når du pakker rejsetasken.

Du risikerer nemlig, at dine værdier ikke er dækket, hvis du får indbrud i teltet.

– Forsikringen dækker kun, hvis der er synlige tegn på, at teltet er brudt op, forklarer Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Sørg derfor for at have en hængelås på teltet, når du forlader det, så tyvene ikke kan gå direkte ind og tage for sig. Der er ingen forskel på, hvilken type lås du bruger.

Usynlige værdier

Kravet om, at din midlertidige bolig skal være aflåst, gør sig i øvrigt også gældende for campingvogne og autocampere.

Desuden skal du også tænke over, hvordan dine værdier er placeret inde i teltet, hvis du skal have erstatning for dem.

– Og samtidig må der ikke ligge værdier fremme, så de kan ses fra vinduerne, hvis forsikringen skal dække, siger Anja Lintrup Sørensen.

Tjek indboforsikringen

Det er din indboforsikring, der dækker eventuelt campingtyveri, men det er ikke sikkert, at du kan få dækket samme beløb, som du ville kunne, hvis tyveriet var sket derhjemme.

Dertil kommer, at der kan være stor forskel fra selskab til selskab, forklarer seniorjurist Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk.

– Så tjek op med dit forsikringsselskab, inden du tager afsted. Det varierer, hvad og hvor meget selskaberne dækker, siger han og tilføjer:

– Nogle steder vil det være muligt at tegne en udvidet forsikring til ferien.

Det gælder især, hvis du skal til udlandet, hvor reglerne kan være mere kringlede, påpeger seniorjuristen. Men som udgangspunkt dækker indboforsikringen også, selv om du rejser uden for landets grænser – også hvis du lejer et feriehus. Indboforsikringen dækker typisk under udlandsophold på op til tre måneder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu