ANNONCE

Sådan er du stillet ved arbejde hjemmefra

12. marts 2020 10:55 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Efter statsministeren har lukket Danmark delvist ned, skal flere danskere arbejde hjemmefra.

Landet er lukket delvist ned efter statsminister Mette Frederiksen tog yderligere tiltag i brug for at forsinke smittespredningen.

Det har betydet at flere offentlige arbejdspladser har sendt deres medarbejdere hjem.

Artiklen fortsætter efter videoen

Derfor kan det for mange danskere være nødvendigt at kende til sine rettigheder, når man bliver sendt hjem og arbejde.

I galleriet ovenfor kan du se, hvordan du er stillet ved hjemsendelse.

Vi skal handle i dag

Onsdag aften tonede statsminister Mette Frederiksen endnu engang frem på danskernes skærme, da der blev afholdt pressemøde.

Her præsenterede hun sammen med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke nye drastiske tiltag for at mindske spredningen.

– Vi har bevæget os videre til næste fase af, hvor smittede herhjemme også begynder at smitte hinanden. Alles adfærd bliver helt afgørende for, at spredningen ikke bliver værre, lød det fra statsministeren.

– Vi skal hellere handle i dag end i morgen, tilføjede hun.

Flere sendes hjem

Der har betydet, at alle offentlige ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner som eksempelvis politi, sundhedsvæsen og lignende sendes hjem fra arbejde gældende fra fredag og to uger frem.

Ligeledes har det betydet for uddannelsesinstitutioner og daginstitutioner, at de også lukkes ned gældende fra mandag og to uger frem.

Der fremsættes torsdag forslag til hastelovgivning, der gør det muligt at gennemtvinge lukning af eksempelvis private institutioner, skoler, dagstilbud og at forbyde arrangementer, hvor mange opholder sig tæt sammen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu