ANNONCE

Sådan er du stillet ved coronavirus-aflysning

16. marts 2020 21:59 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Flere danskere rammes af aflyste arrangementer verden over på grund af coronavirus.

Du er måske én af de mange danskere, der i flere uger har glædet dig til, at det skulle blive marts, for der ventede koncerten med dit yndlingsband.

Grundet coronavirus er der dog en stor sandsynlighed for, at det arrangement er aflyst. De kommende to uger er stort set alle kulturinstitutioner lukket, mens sportskampe heller ikke bliver gennemført. Det er stort set gået ud over hele underholdningsbranchen.

Artiklen fortsætter efter videoen

Men hvordan er du faktisk stillet, når dit arrangement er blevet aflyst på grund af coronavirus?

Arrangement i udlandet

Stod du foran en tur til Wembley Stadium eller et andet sted uden for landets grænser for at opleve en koncert, fodboldkamp eller hvad som helst, så har du som udgangspunkt krav på at få pengene for billetten tilbage, hvis arrangementet er aflyst på grund af coronavirus. Det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Noget du skal være opmærksom på, er dog, at arrangøren i sine vilkår kan have taget forbehold for sådan noget som sygdom. Om forbeholdet er rimeligt, skal vurderes fra sag til sag.

Har du ovenikøbet booket hotel, transfer eller lignende, der ikke er en del af billetten, så er der andre regler, der gælder. Det er ikke arrangøren, der hæfter for det.

Er billetten i modsætning en del af en pakkeløsning, så kan det vurderes, at du kan få ombooket turen, et afslag i prisen eller pengene tilbage.

Arrangement i Danmark

Reglerne er lidt anderledes, hvis arrangementet afholdes i Danmark.

Om du kan få kompensation for det arrangement, der er blevet aflyst, afhænger af, hvad der er blevet aftalt mellem dig og arrangøren. Som udgangspunkt kan du dog altid få refunderet pengene for billetten eller få billet til en anden dag. Men har du indgået en anden aftale med arrangøren, er det altså den, der er gældende.

Dog skal det understreges at det billetgebyr, som du har betalt, ikke vil være muligt at få kompenseret. Gebyret betales for at reservere en plads under bestillingen af billetterne, hvilket er en ydelse, du har modtaget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu