ANNONCE

Sådan er status efter uafgjort

7. april 2019 06:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Randers FC sikrede lørdag eftermiddag overlevelse i Superligaen, og tankerne er allerede på næste sæson.

Sådan er status efter uafgjort
Randers-træner Thomas Thomasberg så lørdag sit mandskab spille 1-1 mod Vendsyssel. Det ene point betyder, at Randers er sikret overlevelse i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Randers FC vil også være at finde i Superligaen efter sommerpausen.

Det står klart, efter at kronjyderne lørdag spillede uafgjort 1-1 på hjemmebane mod Vendsyssel FF. Dermed har randrusianerne allerede indfriet sæsonens målsætning om overlevelse med fire kampe igen i puljespillet. Ifølge Randers-anfører Johnny Thomsen skal holdet allerede nu begynde at tænke på næste sæson.

– Første prioritet for sæsonen var overlevelse, så det kan vi sætte flueben ud for allerede nu. Det betyder, at vi kan bruge de næste fire kampe som en forberedelse til næste sæson. Vi skal forbedre vores spil og prøve nogle enkelte småting af, siger Johnny Thomsen.

Efter de sidste fire kampe i nedrykningsspillet skal Randers deltage i Superligaens Europa League-playoff. Såfremt holdet skal gøre sig nogle forhåbninger om en plads i europæisk fodbold, skal der dog ske væsentlige forbedringer fra kampen mod Vendsyssel.

– Vi spillede decideret elendigt mod Vendsyssel, og det skal vi have styr på over de næste kampe. Hvis vi skal have en chance i Europa League-playoffen, så skal vi være mere stabile, siger Johnny Thomsen.

Han bakkes op af cheftræner Thomas Thomasberg, der dog understreger, at der ikke ligefrem er en revolution på vej, i måden Randers spiller fodbold på.

– Vi har et tæt program, så der kommer nok lidt rotation på holdet, og vi prøver nok nogle småting af, men vi skal ikke til at finde en helt ny måde at spille fodbold på. Vi skal perfektionere og stabilisere vores spil frem mod playoffen.

I første omgang skal Randers forsøge at hæve niveauet, når kronjyderne drager en tur til Hobro i næste runde.

Vendsyssel: Kommet for at blive

Resultaterne viser det måske ikke, men præstationerne peger i en positiv retning for Vendsyssel FF. Især lørdagens opgør, hvor nordjyderne var bedst.

Vendsyssel har fortsat forårets første sejr til gode i jagten på overlevelse, men de manglende point er ikke noget, der bekymrer cheftræner Jens Berthel Askou.

– Vi spillede endnu en gang rigtig fin fodbold mod Randers. Vi var igen det hold, som skabte mest, og vores seneste kampe viser, at vi vil det her, og vi er kommet for at blive, siger Jens Berthel Askou.

Holdet fra Hjørring har spillet uafgjort i fem ud af holdets seks seneste kampe, hvilket giver tro på tingene hos det nedrykningstruede mandskab.

– Vi har spillet meget uafgjort på det seneste, hvilket vidner om solidt håndværk. Vi går selvfølgelig altid efter tre point, men et point er stadig bedre nul, siger Askou.

Holdets anfører, Alexander Juel Andersen, er ligeledes tilfreds med indsatsen, som havde fortjent mere.

– Vi gjorde næsten alt rigtigt mod Randers, og vi er ærgerlige over, at vi ikke fik sejren i hus, men i vores situation kan vi ikke tillade os at brokke os over et eneste af de point, vi får, siger Alexander Juel Andersen.

I Randers-lejren anerkender cheftræner Thomas Thomasberg kvaliteterne hos Vendsyssel.

– Vendsyssel volder alle hold problemer. De har spillere med erfaring, og så er deres kanter yderst farlige. Som Vendsyssel spiller for tiden, kan de snildt være med på dette niveau, siger Thomas Thomasberg.

Randers fører nedrykningsspillets pulje to med to point ned til AaB, som dog kan overhale kronjyderne, hvis AaB formår at vinde over Hobro søndag eftermiddag.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu