ANNONCE

Sådan får du adgang til indefrosne feriepenge

13. august 2020 06:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det var egentlig meningen, at pengene skulle blive stående, til hver enkelt dansker forlod arbejdsmarkedet. Men en coronavirus kom i vejen.

Sådan får du adgang til indefrosne feriepenge
Danskerne får mulighed for at ansøge om udbetaling af indefrosne feriepenge fra oktober 2020. Genrefoto.

Når kalenderen siger oktober, kan danske lønmodtagere anmode om at få tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt.

Udbetalingen bliver frivillig, og det er derfor vigtigt, at du beder om pengene, hvis du altså vil have fingrene i dem. Det kan du fra starten af oktober og frem til 1. december. Du kan i denne artikel læse mere om, hvordan du får dine feriepenge udbetalt, hvor pengene kommer fra, og hvorfor man har besluttet, at du skal have adgang til dem.

Hvor kommer pengene fra?

De indefrosne feriepenge er indsat i en fond, du som borger egentlig først skulle have haft adgang til, den dag du går på folkepension. Fonden blev oprettet som en del af den nye ferielov, der handler om, at du kan afholde optjent ferie løbende. Indtil september 2020 finder der en overgangsperiode sted, hvor man teknisk set optjener ekstra ferie, og det er pengene fra den gamle ordning, der bliver sat i fonden.

Hvorfor gives pengene fri?

Efter at Danmark blev lukket ned på grund af coronavirus covid-19, begyndte man at tale om at få feriepengene udbetalt til danskerne før tid. I sommeren 2020 begyndte man for alvor at diskutere muligheden politisk, og i juni blev der i Folketinget indgået aftale om udbetaling af tre ud af fem ugers optjente feriepenge.

Topskat

Vælger du at få pengene udbetalt, skal du være opmærksom på, at pengene bliver beskattet som normal indkomst. Det betyder, at du risikerer at skulle betale topskat af pengene, hvis din indkomst i forvejen er i nærheden af skæringspunktet for topskat.

Udbetaling af indefrosne feriepenge

Når der officielt lukkes op for udbetaling af indefrosne feriepenge til oktober, skal du selv anmode om at få dem udbetalt.

Du skal gå på Borger.dk og logge på med NemID. Herefter kan du bede om at få udbetalt op til tre uger af de indefrosne feriepenge.

Planen er, at der efter få dage skal ankomme et svar til dig, hvor du kan se, hvor mange penge, du får adgang til, og hvornår du får dem. Målet er, at du skal have pengene i hænde i løbet af et par uger.

Beder du ikke om at få pengene udbetalt i løbet af efteråret 2020, bliver de stående, til du trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Kilde:
Beskæftigelsesministeriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu