ANNONCE

Sådan får du allerede nu fat i et coronapas

8. marts 2021 15:34 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

I mellemtiden arbejder man fortsat på at udvikle en app, der skal huse passet

Sådan får du allerede nu fat i et coronapas
Logger du på Sundhed.dk, kan du hente et coronapas ned til eventuel udskrivning. Genrefoto.

Mens en række af landets ministerier stadig arbejder på en løsning, der i fremtiden skal give danskerne adgang til et coronapas via en app, er det allerede i dag muligt at hente og eventuelt printe et covid-19 pas.

På Sundhed.dk kan man, hvis man logger ind på siden, under “Corona” både se svar på dine coronatest, og du kan downloade to forskellige typer pas.

Det ene pas dokumenterer, hvornår du sidst er testet negativ for coronavirus covid-19. Det andet pas dokumenterer, at du er vaccineret mod covid-19, når du vel at mærke er blevet det.

Skal over i en app

Digitaliseringsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at passet i løbet af marts også bliver tilgængeligt i Min Sundhed-appen. Målet er, at man på den måde snarest muligt får adgang til et simpelt digitalt coronapas, mens arbejdet på en anden løsning fortsætter.

Planen er fortsat, at der i maj måned bliver lanceret en app, der ene og alene bliver sat i verden for, at du kan dokumentere, at du er testet negativ for covid-19 og/eller, at du er vaccineret mod virussen.

Glæde at spore

Nyheden om, at arbejdet med at udvikle appen skrider frem, vækkede tidligere i marts glæde hos Dansk Industri.

Her var direktør Lars Sandahl Sørensen glad for, at der er dusigt til, at der snart er et rigtigt digitalt coronapas klar.

– Vi skal tilbage til et liv og et samfund, hvor det er muligt at gå til koncert i byen, i biografen og på festival. Vi skal have en reel genåbning af Danmark og verden, og vi skal benytte de værktøjer, der kan hjælpe til denne genåbning.

– Hastighed er afgørende, så vi hurtigst muligt kan få udviklet et digitalt coronapas. Derfor er det positivt med finansministerens melding, sagde Lars Sandahl Sørensen i en skriftlig kommentar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu