ANNONCE

Sådan får du en måge til at forsvinde

8. september 2020 10:22 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Et nyt studie viser, at chancen for måger flygter, er større, hvis du stirrer på dem.

Sådan får du en måge til at forsvinde
ET nyt studie har vist, at der er større sandsynlighed for, at måger stikker af, hvis du kigger på dem. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Du har sikkert oplevet de mange måger, der efterhånden også huserer i byerne, hvor de drister sig til at nappe en pommes frites eller andre krummer fra caféernes borde.

Sidder du ved et af cafébordene, har du formentlig tænkt over, hvordan du slipper af med dem igen. Det har et nyt studie løsningen på.

Studiet, der er publiceret i Animals Behaviour, har vist, at måger flygter hurtigere, hvis man stirrer på dem.

Det skriver Daily Mail.

Et forskerhold fra Exeter har ved hjælp af en undersøgelse kunnet konkludere, at måger lægger mærke til, hvor mennesker kigger hen.

Det betyder også, at det lykkedes forskerne at komme to meter tættere på måger, hvis de kiggede ned, mens de gik hen mod dem.

Da mågernes reaktion blev undersøgt for både unge og ældre måger og viste det samme, har forskerne konkluderet, at det formentlig er et træk, der enten er medfødt eller noget, som mågerne lærer meget hurtigt, efter de er blevet født.

Vi var interesseret i at finde ud af, om måger er opmærksomme på, hvilken retning mennesker kigger i, og at det er sandt for både unge og voksne, så deres modvillighed ikke er resultat af måneder eller år med negative interaktioner med personer,” skriver forskerholdet om undersøgelsen.

Forskerholdet har analyseret resultaterne fra undersøgelser af 155 måger, hvoraf nogle betragtes som boende i byen, mens den anden del betragtes som boende på landet.

Ligesom der kun blev fokuseret på måger, der var under et år gammel, og måger, der var over fire år gamle. Det kunne vurderes ud fra mågernes fjerdragt.

Der var en mindre forskel på måger i byen og måger på landet.

Det viste sig, at forskerne kom omtrent 2,5 meter tættere på mågerne i byen, når de kiggede ned, mens de gik mod dem, sammenlignet med mågerne på landet.

Desuden var mågerne på landet mere disponeret for at flyve derfra, mens måger i byen højst sandsynligt hoppede væk.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu